21 Eylül 2024 Cumartesi

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube bugün kongreye gitti

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube, bugün olağanüstü kongresini gerçekleştiriyor. 4 listenin yarıştığı kongrede seçimlerin 17.00'ye kadar sürmesi bekleniyor.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube, bugün olağanüstü kongresini gerçekleştiriyor. Kongrede beyaz, turuncu, mavi ve mor olmak üzere 4 liste yarışıyor.

Kadıköy'de gerçekleştirilen olağanüstü kongreye Genel-İş Anadolu Yakası 2 No'lu ve Avrupa Yakası 1, 2 ve 3 No'lu şubelerin başkan ve yöneticileri, İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Ceviz ve Temsilci Özbey Dursun, Genel-İş Balıkesir Şube Başkanı, Genel Merkez Mali Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz katıldı.

Beyaz, turuncu, mavi ve mor şeklinde 4 listenin yarıştığı olağanüstü kongre, 4 adayın konuşmalarıyla başladı. Turuncu liste adına konuşan Mahmut Şengül, sözleşmenin daha iyi yapılabileceğini ifade ederken mor liste adına konuşan Veda Ağar, kadınların söz sahibi olduğu bir sendika için aday olduklarını aktardı. Mavi liste adına söz alan Murat Aydoğan, "Delegeler seçim istedi biz de destek verdik, daha mücadeleci bir sendika için yola çıktık" dedi.

Beyaz liste adına konuşan şu anki Şube Başkanı Ahmet Arıkan ise "Patronlar değil işçiler destekliyor bizi, bu onurdur, biz kazansak da kazanmasak da kimsenin altını oymayacağız, aldığımız oyları yeniden bir olağanüstü için kullanmayacağız" dedi.

Seçimlerin saat 17.00'ye kadar sürmesi bekleniyor.