21 Eylül 2024 Cumartesi

Genel-İş 11 Temmuzda iş bırakacak

Genel-İş belediye işçilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi için 11 Temmuzda örgütlü oldukları iş yerlerinde iş bırakacak.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, belediye işçilerinin ücretlerine dair sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantının yapıldığı salonda, "İş bırakıyoruz" ve "Belediye şirketlerinde işçilere yapılan ayrımcılık son bulsun" pankartları asıldı.

Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, her gün artan enflasyon karşısında işçi ve emekçileri sefalet ücretleri dayatıldığını hatırlattı. Çalışkan, "Tüm belediye işçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılması artık kaçınılmazdır. Sendikamız DİSK/Genel-İş, siyasal iktidarın ve belediye işverenlerinin işçilere reva gördükleri düşük ücret dayatmasını kırmaya kararlıdır. Bugünden itibaren örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde insanca yaşayacak bir ücret için mücadelemizi yükselteceğimizi herkese ilan ediyoruz" dedi.

Çalışkan, belediye yönetimlerinin kendi çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Ekonomik kriz ve düşük ücret kıskacında çalışan yüzbinlerce belediye işçisinin sesine kulak verin. Tercihlerinizi ve önceliklerinizi işçilerin yaşam koşullarını iyileştirmekten yana kullanın. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam eden işyerlerinde işçilerin taleplerini karşılayacak insanca yaşayacak bir ücret düzeyi için gereken adımları atın. Toplu iş sözleşmesi yürürlükte olan tüm işyerlerinde ise belediye işçilerinin ücret ve sosyal haklarını iyileştirecek ek protokol görüşmelerini derhal başlatın."

Yüz binlerce belediye işçisine çağrı yapan ve 11 Temmuz Salı günü örgütlü oldukları tüm işyerlerinde iş bırakacaklarını vurgulayan Çalışkan, "Talebimiz eşitlik ve insanca yaşayacak bir ücrettir. Bu talep sadece üyelerimizin değil yüzbinlerce belediye işçisinin talebidir. Tüm belediye işçilerini 4 ana talebimiz etrafında mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi. Çalışkan, taleplerini şöyle sıraladı: "İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir. Belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır. Kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir. Vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir. Belediye işçileri olarak sesimizi yükseltelim. Taleplerimiz için hep birlikte mücadele edelim ve kazanalım."