22 Eylül 2024 Pazar

Genç komünist öncü Elende El Muhammed Hesekê'de anıldı

Rojavalı komünistler, geçtiğimiz yıl ölümsüzleşen Rojava devriminin komünist genç öncüsü Elende El Muhammed'i (Zilan Destan) andı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), 13 Haziran 2021 tarihinde ölümsüzleşen Rojava devriminin genç komünist öncüsü Elende El Muhammed'in (Zilan Destan) şehadetinin birinci yıldönümünde Hesekê'de anma düzenledi.

Hesekê'nin farklı mahallelerinden gelen halkın buluştuğu anma Reşo Salonu'nda gerçekleşti. Salona "Zilan Destan'ın yolunda örgütlenelim, özgürleşelim" yazılı pankart ve fotoğraflar asıldı.

Anmaya devrim kurumlarından temsilciler de katıldı. Anma Zilan Destan şahsında saygı duruşuyla başladı. Ardından Yapıcılar Müzik Kolektifi'nin Zilan Destan anısına bestelediği "Dilşa" şarkısı dinlendi.

CKŞ adına konuşan Destan Serhat, Kobanêli bir genç kadın olarak Elende El Muhammed'in yaşadığı zorluklara boyun eğmediğini ve örgütlenmeyi seçtiğini ifade etti. O'nun "yaşamak direnmektir" sözünü söyleyebilecek insanlardan biri olduğunu belirten Destan Serhat, Elende El Muhammed'in özgür dağlardan Rojava devrim savunmasına kadar pek çok devrimci görev üstlendiğini dile getirdi.

Destan Serhat, Elende El Muhammed'in gençlere yönelik özel savaşa karşı mücadele ettiğine dikkat çekti ve sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün Zilan Destan'ın ve onun gibilerin mücadelesiyle buradayız. Biz CKŞ ve JKŞ olarak, Zilan Destan'ın yolunun takipçileriyiz."

Anmada TKŞ adına konuşan Cemîl Sidwo ise Elende El Muhammed'in mücadelesini zafere taşıyacaklarını belirtti, anısına bağlılıklarını yineledi. Sidwo, Türk devletinin son dönemde artan saldırı tehditlerini hatırlattı, işgale ve sömürgeciliğe karşı mücadelenin öneminin arttığını vurguladı. İşgal saldırılarına karşı devrim kurumları etrafında kenetlenme çağrısı yapan Sidwo, halkı kapitalizme karşı özgürlük ve devrim için savaşmaya çağırdı.

Anma "Şehîd Namirin" ve "Zilan Destan ölümsüzdür sloganlarıyla sona erdi.