20 Eylül 2024 Cuma

Gebze'de Flormar işçileriyle dayanışma etkinliği düzenlendi

Direnişlerinin 162. gününde Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ve Petrol-İş sendikasının birlikte düzenlediği Flormar işçileriyle dayanışma gecesine yüzlerce kişi katıldı.
Petrol-İş ile Nazım Hikmet Kültür Merkezi, direnişteki Flormar işçileriyle dayanışma gecesi düzenledi.
 
"Flormar değil direniş güzelleştirir" şiarıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Enver Aysever yaptı. Aysever, konuşmasında Flormar işçilerinin, ülkedeki işçi direnişlerinin simgesi haline geldiklerini vurguladı.
 
Yüzlerce kişinin katıldığı etkinliğin yapıldığı salona direnişteki işçiler "Flormar işçisi tarih yazıyor" sloganlarıyla giriş yaptı. Flormar işçilerinin salona girmesinin ardından "Güzellik Direnişte" adlı belgesel gösterildi.
 
Aydın ve sanatçıların Flormar işçileriyle dayanışma mesajları video halinde yayınlandı. IBM Türkiye, Gayrettepe plaza, Beşiktaş Belediye Çağrı Merkezi çalışanları ile Ford Otosan emekçilerinin Flormar işçileriyle dayanışma mesajları okundu.
 
Ardından sanatçı Serap Yağız ve Kerem Aktan sahne aldı. Serap Yaz, "Güzel Günler Göreceğiz" şarksı ile şarkının Flormar direnişine uyarlanmış halini söyledi.
 
Petrol-İş Sendikası adına konuşan Petrol-İş Gebze yöneticisi Süleyman Akyüz, Gebze Organize Sanayide bulunan bütün patronların Flormar direnişine karşı çıktığını söyleyerek "Eğer Türkiye işçi sınıfı ve emek dostları başarıya ulaşmak istiyorsa FLormar'daki mücadeleye destek olmalıdır" dedi.
 
Flormar işçilerine yapılan ziyaretlerin önemli moral desteği sağladığını söyleyen Akyüz, aynı zamanda direnişteki işçilerle yapılan maddi yardımların da gerekli olduğunun altını çizdi. "Seçimler sırasında bütün partiler flormar önüne gelmiştir, fakat seçimlerden sonra bunların bir kısmı Flormar direnişini unutmuştur" diyen Akyüz, dayanışmaya devam eden bütün kuruluşlara teşekkür etti.
 
Etkinlikte Cargill işçileri adına söz alan Suat adlı bir işçi, "Cargill işçileri tam 190 gündür baş kaldırıyor ve haklarını alana kadar baş kaldırmaya devam edecekler" dedi. Flormar direnişi ve Cargill işçilerinin direnişinin ortak bir mücadele olduğunu söyleyen Cargill işçisi, bu direnişlerin başarılı olmasının bütün işçi sınıfının zaferi olacağını söyledi.