20 Eylül 2024 Cuma

Gazze'deki Filistinliler insanlık dışı uygulamaya maruz kalıyor

Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de işlediği soykırım suçlarını raporlaştıran OHCHR, "Hamas bağlantılı" olduğu iddiasıyla zorla gözaltına alınan Filistinlilerin çırılçıplak soyulduğu, gözlerinin bağlandığı, çok sıkı kelepçelendiği ve kaybetme saldırılarının işlendiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) bir rapor yayımladı. Siyonist İsrail'in soykırım saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin kuzeyinde binlerce Filistinli erkek, kadın ve çocuğun kitlesel şekilde gözaltına alındığı, işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı belirtilen raporda, gözaltına alınanların kaybedildiğinin altı çizildi.

Gözaltındaki Filistinlilerin soyunmaya zorlandığı, gözlerinin bağlandığı, sıkıca kelepçelendiği, gözaltı yerlerine nakledilmeden önce giysileri olmadan aşağılayıcı durumlarda kasıtlı olarak kayda alındığı ve fotoğraflandığına dikkat çekildi. Raporda, siyonist İsrail askerlerinin sivillere barınaklarını yıkmadan önce "Gazze'nin güneyine gitmeleri yönünde" talimat verdiği, bunun da çok sayıda yerinden edilmeye yol açtığı vurgulandı.

Yaklaşık 140 kadın ve kız çocuğunun keyfi olarak gözaltına alındığı belirtilen raporda, bunların şu anda açıklanmayan yerlerde gözaltında tutulduklarına dair güvenilir bilgiler edinildiği bildirildi. Raporda, "Gözaltındakilerin ailelerine, sevdiklerinin akıbeti, yerleri ya da gözaltına alınma nedenleri hakkında herhangi bir bilgi verilmemesi, onların acı ve korkularını daha da artırıyor" değerlendirmesi yer aldı.

Siyonist İsrail'in "Hamas bağlantılı" olduğu iddiasıyla Filistinlileri gözaltına aldığı kaydedilen raporda, toplu cezalandırma şüphesinin kaygı verici olduğu eklendi. Raporda, "OHCHR'nin, başta okullar olmak üzere sığınma alanlarında açık yargısız infazlar da dahil sivillerin öldürüldüğüne dair giderek artan sayıda rapor alması endişe verici. Bu tür olaylar derhal ve tam anlamıyla soruşturulması gereken savaş suçları teşkil edebilir" ifadeleri yer aldı.