18 Eylül 2024 Çarşamba

Gazze'de 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' 5. haftasında

Filistin halkı bu hafta "Devrimci Gençlerin Cuması" adıyla sınırda bir araya geldi. 3 Filistinli siyonist İsrail'in keskin nişancılarının hedefi oldu.
İsrail askerlerinin 4 haftada 42 Filistinliyi katlettiği "Büyük Dönüş Yürüyüşü" bu cuma da devam etti. Siyonist İsrail bugünkü eylemlere de saldırdı, 3 Filistinli hayatını kaybetti.
 
İsrail ablukası altında 2006'dan beri büyük bir insani kriz yaşayan Gazze'de binlerce Filistinli, 30 Mart'ta "Büyük Dönüş Yürüyüşü" başlattı. O günden itibaren her cuma yapılan gösteriler için bugün de binlerce kişi sınırda toplandı.
 
"Devrimci Gençlerin Cuması" adı verilen gösterilere yine işgalci İsrail askerleri saldırdı. Keskin nişancılar 3 Filistinliyi katlederken, yüzlerce kişi yaralandı. Saldırılara rağmen gösteriler Gazze sınırının 5 farklı bölgesinde devam etti. Filistin halkı, keskin nişancılardan korunmak için yine sınırda lastik yaktı.
 
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bugünkü can kayıplarıyla birlikte can kaybının 30 Mart'tan bu yana yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 45'e yükseldiğini bildirdi. Yaralanan 349 kişiden 75'inin ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu gerçek mermiyle vurulduğu belirtildi. Yaralılar arasında 19 çocuk ile 6 gazeteci ve 4 sağlık çalışanı da bulunuyor. Gösterilerde bugüne kadar toplam 5 bin 500'den fazla kişi yaralandı.
 
Filistinliler "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine mayıs ayı ortasına kadar devam ettirmeyi planlıyor.