20 Eylül 2024 Cuma

Gazze'de 4 günlük geçici ateşkes başladı

Gazze'de 4 günlük geçici ateşkes başladı. Gazze'ye saldırılar geçici olarak duracak, esir takası ve insani yardıma imkan sağlanacak.

Hamas ve İsrail arasında Katar aracılığıyla sağlanan mutabakat doğrultusunda Gazze'de 4 günlük geçici ateşkes başladı. Anlaşma kapsamında Hamas'ın elindeki rehinelerden 50 kadın ve çocuk serbest bırakılacak, buna karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli kadın ve çocuk tutsak tahliye edilecek.

4 günlük ateşkes sürecinde Gazze'ye insani yardım girişi de sağlanacak, günde 200 ila 300 tırın geçişine izin verilecek.

Öte yandan siyonist İsrail devleti, ateşkese saatler kala soykırım saldırılarını sürdürdü. İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir okula düzenlediği hava saldırısında 27 kişi katledildi, 93 kişi yaralandı.

Gazze'nin Deir Al Balah iline bağlı Nuseirat Kampı bölgesine İsrail tarafından düzenlenen saldırı sonucu ölenler ve yaralananlar oldu.

Gazze'deki hükümetin verilerine göre, İsrail ordusunun 7 Ekim'den beri yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde katledilen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk, 4 bini kadın olmak üzere 14 bin 854'e yükseldi. Saldırılarda yüzde 75'i kadın ve çocuk olmak üzere yaralananların sayısı da 36 bini aştı.

İsrail saldırılarında yıkılan binaların enkazında veya cenazeleri sokaklarda kalan, 4 bin 700'den fazlası kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 7 bin kişi ise kayıp durumda.