20 Eylül 2024 Cuma

Gazze Şeridi'nde İsrail ve direniş arasındaki çatışmalar yoğunlaşıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük saldırıları sürerken, Hamas 5 günlük ateşkes ve Gazze'ye insani yardım geçişine izin verilmesi karşılığında 70 rehineyi serbest bırakabileceğini açıkladı.

Siyonist İsrail devleti'nin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım saldırıları sürüyor. Gazze'ye yönelik ambargo ve kesintisiz bombardıman sonucu katledilen Filistinlilerin sayısı 11 bin 240'ı aştı. Katledilenlerin 4 bin 630'unu ise çocuklar oluşturuyor.

Gazze Şeridi'nde elektrik, su, tıbbi malzeme ve yakıta erişim olmaması sonucu çok sayıda hastane ve sağlık merkezi servis dışı kaldı. Filistinli yetkililer derhal yakıt sağlanmazsa 48 saat içerisinde Gazze'deki tüm hastanelerin çalışmayı durduracağını açıkladı. İsrail ordusu çok sayıda hastaneyi, mülteci kampını ve sivil yerleşimi hedef almaya devam ediyor.

Batı Şeria ve Kudüs'te ise İsrail askerleri ve siyonist yerleşimciler, 193 Filistinliyi öldürdü.

Gazze merkezinde İsrail askerleri ve Hamas'a bağlı Kassam Tugayları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı öğrenildi.

İsrail ordusu, Gazze'deki parlamento binasını işgal etti. Te Jarusalem Post'a konuşan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Hamas'ın Gazze'de kontrolü kaybettiğini" savundu. Gallant, Hamas'ın güneye doğru kaçtığını ve Gazzelilerin Hamas üslerini yağmaladığını iddia etti.

HAMAS: 5 GÜNLÜK ATEŞKES KARŞILIĞINDA 70 REHİNEYİ BIRAKABİLİRİZ
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, Katar'ın arabuluculuğunda, geçen hafta 200 Filistinli çocuk ve 75 Filistinli kadının serbest bırakılmasına karşılık elindeki rehinelerin serbest bırakılmasına dair bazı girişimler olduğunu açıkladı.

İsrail'in ellerindeki kadın ve çocuklardan oluşan 100 rehinenin serbest bırakılmasını istediğini ifade eden Ubeyde, 5 günlük bir ateşkes sağlanırsa 50 kadın ve çocuk rehineyi serbest bırakabileceklerini, bu sayının 70'e de ulaşabileceğini kaydetti. Bu ateşkesin Gazze'ye her türlü insani yardımın girmesini de içerdiğini vurgulayan Ubeyde, İsrail'in oyalandığını ve sorumluluklarını yerine geçirmekten kaçındığını dile getirdi.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.