20 Eylül 2024 Cuma

Gazeteciler: Türk devletinin saldırılarını belgelemeye devam edeceğiz

Kadın Basın Birliği işgalci Türk devletinin dün JİN TV aracına yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kadın Basın Birliği (YRJ) dün akşam saatlerinde Türk devletinin JİN TV aracına yönelik gerçekleştirdiği SİHA saldırısına ilişkin Qamişlo'daki Birleşmiş Milletler Göçmenler Komiserliği önünde basın açıklaması yaptı.

İşgalci Türk devletinin başta gazetecilere olmak üzere bölgeye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları hatırlatan YRJ üyesi Evîn Îbrahîm, "Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi'nin başından bu yana işgalci Türk devletinin saldırıları kesintisiz bir şekilde sürüyor. Şüphesiz işgalcilerin işlediği insanlık dışı suçları ve saldırıları teşhir eden gazetecilerdir. Bu nedenle gazeteciler hedef alınıyor" dedi.

Saldırıda Necmedîn Feysel'in hayatını kaybettiğini ve gazeteci Delîla Egîd'in yaralandığını vurgulayan Evîn Îbrahîm, herkesi Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına karşı ses çıkarmaya çağırdı. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını saklamak için gazetecileri hedef aldığını belirten Özgür Basın Birliği (YRA) Eş Başkanı Dilyar Cizîrî ise daha önce de bölgede gazetecilerin Türk devletinin saldırılarında katledildiğini hatırlattı.

Ölümsüzleşen gazetecilerin takipçileri olacaklarını vurgulayan Cizîrî, Türk devletinin saldırılarını belgelemeye devam edeceklerini kaydetti.