20 Eylül 2024 Cuma

Gazeteci Şerife Oruç serbest bırakıldı

Tahliye edildikten sonra Elazığ T Tipi Hapishanesi önünde tekrar gözaltına alınan gazeteci Şerife Oruç, serbest bırakıldı.
OHAL kararnamesi ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) tutuklu muhabiri Şerife Oruç, hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında dün tahliye edilmişti. Oruç, tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Hapishanesi'nden çıktığı sırada ise tekrar gözaltına alınmıştı. 
 
Oruç, Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında tutukluyken yakalama kararı çıkarıldığı, dosyanın daha sonra Batman'daki dava ile birleştirildiği ancak yakalama kararı kaldırılmadığı için Elazığ Adliyesi'ne sevk edildi. Oruç, Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkındaki yakalama kararını kaldırması üzerine serbest bırakıldı.
 
Adliye binası önünden ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Oruç, "2 yıl aradan sonra yeniden gazetecilik yapmak için yoluma devam edeceğim. Ne kadar baskı altına alınsak da biz gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.