19 Eylül 2024 Perşembe

Gazeteci Hüseyin Deniz mezarı başında anıldı

Gazeteci Hüseyin Deniz katledilişinin 32'nci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Gazeteci Hakkı Boltan, "Söz veriyoruz arkadaşlarımızın mücadelesini büyüteceğiz" dedi.

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ilçesinde 9 Ağustos 1992 yılında sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıyla katledilen Özgür Gündem gazetesi muhabiri ve yazarı Hüseyin Deniz, katledilmesinin 32'nci yıldönümünde Ceylanpınar Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya, Deniz'in eşi Adile Deniz, kardeşi Newroz Deniz, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) temsilcileri, Ceylanpınar Belediye Eşbaşkanı Uğur Kahraman ve çok sayıda kişi katıldı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başlayan anmada, Deniz'in mezarına çiçekler bırakıldı.

'MÜCADELELERİNİ BÜYÜTECEĞİZ' 
Gazeteci Hakkı Boltan, "Hüseyin arkadaşın mücadelesini büyütmemiz gerek. 32 yıl önce katledildi, katillerin kim olduğu açıktı" dedi. Gözaltına alınan katilin cezasızlıkla ödüllendirildiğini hatırlatan Boltan, şöyle devam etti: "Bu devletin katliamlardaki elini gösteriyor. Arkadaşlarımız sistem tarafından katledildi. Buna karşı bir duruşumuz olmalı, bu Hüseyin Deniz, Apê Mûsa, Hafız Akdemir ve bütün basın şehitlerinin duruşu olmalı. Apê Mûsa, 'Hüseyin Deniz için de yazacağım' demişti. Bizim de bütün şehitlerimiz için yazmamız gerek. Başımızı yastığa koyduğumuzda arkadaşlarımız için ne yaptık diye kendimize sormamız gerek. Hep bir sorgulama içinde olmamız gerek. Onlara layık olmamız gerek. Söz veriyoruz arkadaşlarımıza, onların mücadelesini büyüteceğiz."

Deniz'in sürgünde bulunan kardeşi Hasan Deniz, anmaya telefon bağlantısı ile katılarak, Deniz'in mücadelesine dair aktarımda bulundu. Deniz'in kardeşi Newroz Deniz de her yıl anma yapıldığı için aile olarak moral kazandıklarını belirterek, anmaya katılanlara teşekkür etti. Anma, Hüseyin Deniz'in sevdiği külüncelerin dağıtılmasıyla son buldu.