5 Ekim 2024 Cumartesi

Gazeteci Demirhan'a 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten ceza

Gazeteci Ali Ergin Demirhan'a Sendika.Org'da yayınlanan haberler gerekçesiyle açılan davada "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla 7 bin TL para cezası verildi.

Ocak ve Mart 2018 tarihleri arasında yayınlanan haberler nedeniyle "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla hakkında dava açılan Sendika.Org editörü Ali Ergin Demirhan'ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Demirhan ve avukatları hazır bulundu.

Mütalaaya ilişkin savunma yapan Demirhan, "Suçlama önce örgüt propagandasıydı sonra ondan beraat ettirildim. Cumhurbaşkanına hakaretten cezalandırılmam istendi. Suçlama konusu haberler ifade özgürlüğü kapsamındadır. Hakaret söz konusu değildir. Bu dava siyasi konjonktüre göre açılmıştır" diyerek beraatını talep etti.

Demirhan'ın avukatları da Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) maddelerine atıf yaparak, hakaret suçu unsurlarının oluşmadığını, suçlama konusu haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını, haberlerin hareket değil barış ve kardeşlik mesajı içerdiğini söyledi.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Demirhan'a "Cumhurbaşkanına hakaret etmek" iddiasıyla 7 bin TL para cezası verdi.