4 Ekim 2024 Cuma

Gazeteci Abdurrahman Gök'ün duruşması ertelendi

Yaptığı haberler ve haber kaynaklarıyla görüşmeleri gerekçe gösterilerek yargılanan gazeteci Abdurrahman Gök'ün ilk duruşması görüldü. Gazetecilik prensipleri doğrultusunda çalıştığının altını çizen Gök'ün, yurtdışı yasağını kaldıran mahkeme duruşmayı Haziran ayına erteledi. 

Gazeteci Abdurrahman Gök, hakkında gazetecilik faaliyetleri "suç unsuru" olarak gösterilerek, "örgüt üyesi olma" ve "örgüt propagandası yapma" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. 

21 Mart 2017 tarihli Diyarbakır Newroz alanına girmek isterken polis tarafından katledilen Kemal Korkut'a ilişkin fotoğrafları ve haberleri ile yargılanan gazeteci Gök'ün ilk duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

'HABERLERİM NEDENİYLE TEKZİP DAHİ ALMADIM'
Haber kaynaklarıyla telefon görüşmeleri, sosyal medya paylaşımları ve yaptığı haberler gerekçe gösterilen Gök savunmasında, 17 yıldır gazeteci olduğunu ve yaptığı haberler nedeniyle tekzip dahi olmadığına dikkat çekti. 

"Sabır" isimli gizli tanığın beyanlarının gerçekleri yansıtmadığının altını çizen Gök, bugüne kadar gazetecilik prensipleri doğrultusunda çalıştığını kaydetti. 

Gazeteci Abdurrahman Gök'ün avukatı Resul Tamur da, gizli tanık "Sabır"ın bütün teşhis beyanlarının dosyaya alınmasını ve Gök'ün yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasını istedi. 

YURTDIŞI YASAĞI KALDIRILDI, DURUŞMA ERTELENDİ
Ara kararını açıklayan mahkeme, gazeteci Abdurrahman Gök hakkında uygulanan yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına ve gizli tanığın dinlenmesine karar vererek, davayı 3 Haziran'a erteledi.