20 Eylül 2024 Cuma

Garanti Bankası önünde Asır Plastik'le dayanışma eylemi

28 gündür direnen Asır Plastik'in makinelerini kiralayan Garanti Bankası Genel Merkezi önünde eylem yapan Özgürlükçü Gençlik, Garanti Bankası sorumluluğunu yerine getirmediği takdirde tüm şubelerini eylem alanına çevirecekleri uyarısında bulundu.

Bir buçuk aylık maaşları ve tazminatları gasp edilen Asır Plastik işçileri 28 gündür direniyor. Kendilerine verilen sözler tutulmazken işçiler konuşacakları tek bir muhatap bile bulamıyor. İşçilerin dayanışma ve seslerini yükseltme çağrısı yapmasının ardından Özgürlükçü Gençlik Garanti Bankası Genel Merkezi önünde bir araya geldi.

"Garanti Leasing Asır Plastik işçilerinin hakkını ver!" pankartının açıldığı eylemde sık sık "İşçiler açken patronlara huzur yok" sloganı da atıldı.

Burada yapılan konuşmada, Garanti Bankasının Asır Plastik makinelerini kiraladığına dikkat çekildi, "Asır Plastik işçileri 28 gündür hakları için direniyor. Patronların işçilerin haklarını gasp ederek ortadan kaybolmasıyla başlayan bu direniş patron tehditleri, Garanti Leasing'in direnişi kırma çabalarına karşı 28 gündür devam ediyor. Garanti Leasing aksiyon alsın, karlarından feragat etsin ve işçilerin hakkını versin."

Garanti Bankası güvenliğinin müdahalesine izin vermeyen Öğrençi Gençlik üyeleri son olarak şunları dedi: "İşçiler evlerine ekmek götüremiyor. Garanti Leasing bundan sorumludur. Özgürlükçü Gençlik olarak Garanti Bankasını uyarıyoruz işçilere hakları verilmezse Garanti Bankasının her şubesini eylem alanına çevireceğiz."