21 Eylül 2024 Cumartesi

Fransa'da polis fişeğiyle yaralanan eylemcinin hayati tehlikesi sürüyor

Fransa'da Sainte Soline eylemleri sırasında polis fişeğiyle yaralanarak komaya giren eylemci Serge D.'nin hayati tehlikesi devam ederken, ailesi sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Fransa'da Sainte Soline'de yapay su rezervleri yapılmasına karşı düzenlenen eylemlerde polisler tarafından gaz fişeğiyle vurulan 32 yaşındaki eylemci Serge D.'nin hayati tehlikesi sürüyor. 5 gündür komada olan Serge D.'nin ailesi duruma ilişkin bir açıklama yayınlayarak öldürmeye teşebbüs, tıbbi müdahalenin kasıtlı olarak engellenmesi ve kişi gizliliğin polis tarafından ihlal edilmesi suçlarıyla ilgili polis ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Aile açıklamasında, basında Serge D. hakkında yayılan pek çok haberin iftira ve manipülasyon içerdiğini vurguladı ve şöyle devam etti: "Evet, Serge hakkında açılmış davalar vardır. Şu anda dünyanın pek çok yerinde devrim için mücadele eden milyonlarca insan ve şu anda emeklilik düzenlemesine karşı çıkan milyonlarca işçi gibi Serge de antikapitalist eylemlere katılmıştır. Bizler ailesi olarak bunları oğlumuzu karalayacak suçlar olarak değil, aksine onun itibarını güçlendirecek eylemler olarak görüyoruz."

Öte yandan benzer şekilde yaralanarak komaya giren 34 yaşındaki aktivist Michael B.'nin komadan çıktığı öğrenildi.