21 Eylül 2024 Cumartesi

Fransa'da emeklilik yasasına karşı eylemler sürüyor

Fransa'da 7 Mart'ta düzenlenecek büyük grev öncesi emeklilik yasa tasarına karşı eylemler sürüyor. Paris'te Bastille Meydanı'nda gerçekleşen eyleme katılan, ACTİT, SKB ve Young Sttrugle üyeleri, depreme ilişkin bilgilendirme bildirileri dağıttı, dayanışma kumbaralarıyla depremzedelerle dayanışmayı örgütledi.

Fransa'da işçi ve emekçiler, sendikalar öncülüğünde Macron hükümetinin emeklilik yaşını 62'den 64'e yükseltmek istemesine tepki göstermeye devam ediyor.

Geçen hafta boyunca ülkenin farklı kentlerinde eylemlerini sürdürerek kitle hareketini devam ettiren sendikalar, 7 Mart'a kadar emeklilik düzenlemesi geri çekilmezse 7 Mart'tan itibaren hayatı durduracak eylemler yapacaklarını duyurdu.

Eylemlere katılım yüksek oranda gerçekleşti. Ulaşım, lojistik ve enerji sektörleri başta olmak üzere çok sayıda işçi iş bıraktı. Başkent Paris başta olmak çok sayıda kentte işçi ve emekçiler sokaklara dökülürken, katılımın 1 milyonu aştığı öğrenildi.

ACTİT'TEN DEPREMZEDELERLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Paris'te Bastille Meydanı'nda dün gerçekleşen eyleme katılan, Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Young Sttrugle (YS) üyeleri, Fransızca ve Türkçe, "Deprem değil, kapitalizm öldürür" pankart ve dövizleri taşıdı.

Dayanışma kumbaraları ile depremde zarar gören halkla dayanışmayı örgütleyen ACTİT, SKB ve YS üyeleri, dağıttıkları bildiriyle işçi ve emekçileri depremle ilgili bilgilendirdi, dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulundu.