20 Eylül 2024 Cuma

Fransa SKB'den 7 Ocak Paris yürüyüşüne çağrı

7 Ocak'ta Paris'te gerçekleşecek yürüyüşe çağıran Fransa SKB, katliamların gerçek faillerinin ortaya çıkması ve yaşanacak siyasi katliamların önüne geçmek için mücadele edeceklerini kaydetti.

Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), katliamcılardan hesap sormak için 7 Ocak'ta Paris'te yapılacak yürüyüşe çağırdı. 9 Ocak 2013'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile 23 Aralık 2022'de katledilen Evîn Goyî, Mîr Perver ve Abdurrahman Kızıl'ın anıldığı açıklamada, katliamların saray tarafından planlandığı, MİT ve kontrgerilla tarafından uygulandığı ve Fransa istihbaratı ve devletinin de suç ortağı olduğu hatırlatıldı.

23 Aralık'ta gerçekleşen katliamın faşist Türk devletinin seçimlere daha sert ve kirli hazırlandığını bir göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, "9 Ocak katliamı, anti kürt ittifakına dayalı emperyalist ve işbirlikçi-gerici temelde kurulmuş bulunan uluslararası kirli ilişkiler ağı, yumağını işaret etmiştir. Bügün benzer gerici, komplocu kontrgerilla organizasyonları ile katliamcı faşist şefliğin, Avrupa ülkelerinde yeni komplolar, siyasi cinayetler peşinde olduğunu ikinci Paris katliamı göstermiştir. Dün Sakine, Fidan ve Leyla'yı katleden suç şebekeleri bugün Evin, Mir ve Abdurrahman'ı katlederek, yeni kurbanların peşine düşerek mücadele eden güçlere, bireylere gözdağı vermeye, sindirmeye çalışıyor" denildi.

Fransa SKB'nin açıklaması şöyle devam etti: "Ama nafile çabalar! Dün nasıl olduysa, bugünde katliam çetelerine, Saray diktatörlüğüne karşı halklarımızın ve ezilenlerin birleşik mücadelesi ile karşı koyacağız. Paris katliamlarının öfkesiyle, kitlesel, birleşik sesimizi yükselttiğimiz oranda ve bu katliamın üstünün örtülmesine karşı yürüttüğümüz mücadele ile yeni saldırıların önüne bir set çekeceğiz.

Paris katliamlarının gerçek faillerinin açıklanması ve adaletin sağlanması ve Avrupa'da yaşanabilecek yeni siyasi katliamları önleyebilmek için Avrupa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm göçmen kadınları 7 Ocak günü Paris'te buluşmaya çağırıyoruz."