20 Eylül 2024 Cuma

Fransa SKB: Meryem Abudaqqa'ya özgürlük

SKB, Fransa'da dün gece gözaltına alınan FHKC Siyasi Büro Meryem Abudaqqa'dan haber alınamadığını açıkladı ve derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Büro üyesi Meryem Abudaqqa, sınır dışı edilme kararının onaylanması sonrası Fransa'da dün gece sivil polisler tarafından kaçırılarak gözaltına alındı. 12. Paris Karakoluna götürülen Abudaqqa'dan haber alınamadığı öğrenildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Filistin'de siyonist İsrail'in saldırıları sonucu bir ayda 10 bini aşkın insanın katledildiğini kaydetti. Filistin halkının katliam saldırılarına direnişle yanıt verdiği kaydedilen açıklamada, emperyalistlerin İsrail siyonizmini desteklediği vurgulandı.

"Filistin halkına yönelik saldırılar Avrupa ülkelerinde de sürüyor. Fransa'da politik mülteci olan FHKC siyasi büro üyesi Meryem Abudaqqa Filistin halkına yönelik saldırılara direndiği için dün gece sivil polisler tarafından sokakta kaçırılarak polis karakolunda gözaltında tutuluyor. İlk aşamada 12. Paris Karakolu'na götürülen Abudaqqa'dan haber alınamıyor. ACTIT ve SKB'nin de içerisinde yer aldığı çeşitli kurumlar ve Filistin halkının yanında olan insanların karakol önündeki bekleyişleri sürerken polis Abudaqqa'nın nerede tutulduğu hakkında bilgi vermiyor" denilen açıklamada, Abudaqqa'nın Fransız devleti tarafından susturulmak istendiği vurgulandı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Filistin halkının ve kadınlarının direnişçi öncülerini gözaltı ve tutuklama saldırıları ile susturmak isteyen Fransa devleti derhal Meryem Abudaqqa'yı serbest bırakmalıdır. Filistin halkına uygulanan sömürgeci savaşa karşı siyonist İsrail devleti ile olan askeri, politik ve ekonomik ilişkilerini sona erdirmelidir."