20 Eylül 2024 Cuma

Frankfurt'ta kadın cinayeti

Frankfurt'ta aile içi sistematik şiddete maruz kalan ve daha önce defalarca polise koruma talebiyle başvuran bir kadın katledildi. Kadın örgütleri düzenledikleri eylemle cinayeti kınadı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde 3 Temmuz günü bir kadın daha katledildi. 6 aylık bebeğinin yanında kocası tarafından katledilen kadının daha önce şiddete uğradığı, polisin kocaya 5 hafta uzaklaştırma verdiği Alman basınında yer aldı. Ancak Alman basını bu cinayeti, münferit bir olay olarak sunmaya devam ediyor. Cinayeti aile içi bir olay, koca şiddeti olarak sunarak, Almanyada'da artan kadın cinayetlerini sıradanlaştırmaya çalışıyor. Erkekler tarafından son 5 ay içinde Almanya'da öldürülen kadın sayısı en az 56.

40 yaşında, 3 çocuğu olan ve Asya kökenli olduğu öğrenilen kadının, daha önce defalarca şiddet nedeniyle polise başvurduğu öğrenildi. Olay günü de, evine yakın parkta fail tarafından yolu kesilen kadının polisi aradığı, ancak polisin faili bulamadığı belirtiliyor.

Frankfurt'taki kadın örgütleri, olayı protesto etmek için, 6 Temmuz günü bir eylem gerçekleştirdi. Women Defend Rojova, Zora, SKB, Amara Kurdischer, ADHK, Frankfurt/M ve Frauenrat Frankfurt'un katıldığı eylemde, kadın cinayetlerinin politik ve erkek egemen sistemin bir sonucu olduğu belirtilerek, yaşananlar protesto edildi.