4 Ekim 2024 Cuma

'Formalite' diyen polise tepki: Bu ayıba son verin

Kolunda serumla adalet arayışını sürdüren Emine Şenyaşar'ın polis zoruyla hastaneye götürülmek istenmesi ve polis amirinin "formalite" sözlerine Ferit Şenyaşar tepki gösterdi. Şenyaşar, "Bu ayıba son verin" çağrısında bulundu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı adalet nöbeti 241'inci gününde sürüyor. Sağlık sorunları nedeniyle hastaneye giden Emine Şenyaşar, koluna serum bağlanmasına rağmen Urfa Adliyesi önüne gelerek eylemini sürdürdü.

Emine Şenyaşar, eylemini sürdürdüğü sırada serum bağlı olmasına rağmen polis saldırısı yaşandı. Zorla hastaneye götürülmeye çalışılmasına tepki gösteren Emine ve Ferit Şenyaşar, avukatlarıyla birlikte yaşadıkları engellemeye karşı "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda açıklama yaptı.

Emine Şenyaşar, serum bağlı elini havaya kaldırarak, dakikalarca ağıt yaktı. Açıklamada, katliamda yaşamını yitiren Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ile Celal'in fotoğraflarının olduğu, "Baba ve 2 oğlu devlet hastanesinde herkesin gözü önünde katledildi" yazılı pankart açıldı.

'BU AYIBA SON VERİN'
Ferit Şenyaşar, annesiyle birlikte 8 aydır adalet talebiyle eylemde olduklarını belirterek, "Bir anne 8 aydır Urfa Adliyesi kapısında bekliyor" dedi. Şenyaşar, 8 aydır savcıların onlardan kaçtığına işaret ederek, "Şimdi de dosya savcısı süresiz izne çıkarıldı. Her adliyeye girdiğimizde başsavcı arka kapıdan kaçıyor. Adalet Bakanı adaletten bahsediyor. Doktorlar 'dinlensin' diyor, ancak annem evde oturamıyor. Annenin burada oturması herkesin ayıbı. Barolar, gelin bu ayıba son verin. Bu hepinizin ayıbı. Annem yemek yiyemiyor. Kolunda serum var. Polis bize müdahale ediyor ve insanlığını kaybeden bir yetkili serum için 'formalite' diyor" sözleriyle tepki gösterdi.

İLAÇLARI YERE DÖKTÜ: BU MU FORMALİTE?
Ferit Şenyaşar, ardından annesi Emine Şenyaşar'a ait iki poşet ilacı yere dökerek, "Bunlar mı formalite? Hastanenin verdiği rapor mu formalite? Gelin siz de 8 ay burada formaliteden oturun o zaman. Annem 65 yaşında, empati kurun. Ne zamana kadar bu sürecek. Bu anne burada oturduğu sürece kimse adaletten bahsetmesin. Yeter artık. Annem burada ölmek istemiyor. Bu adaletsizliğe biran önce çözüm bulunsun" şeklinde çağrı yaptı.