21 Eylül 2024 Cumartesi

Fırat bölgesinde yardım kampanyası başlatıldı

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi depremzedelerle dayanışma kampanyası başlattı.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi, Özerk Yönetim kurum temsilcilerinin de katılımıyla, Meclis binası önünde yaptığı açıklamayla depremzedelerle dayanışma amaçlı yardım kampanyası başlattığını duyurdu. Açıklamayı, Fırat Bölgesi Toplumsal İşler komitesi Eşbbaşkanı Hêlîn Hacim okudu. Yapılan açıklamada; Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi olarak Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım etmeye hazır olduklarını duyurdu. Hacim; "Binlerce kişi enkaz altında bulunmasına rağmen Şam hükümeti hala bu bölgelere, yardımların geçmesine izin vermiyor. Şexmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri üzerindeki ambargoyu kaldırmıyor" dedi.

İşgal altındaki bölgelerde hala binlerce kişinin enkaz altında olduğuna dikkat çeken Hacim, bu bölgelerdeki deprem mağdurlarının yardım taleplerine rağmen işgalci Türk devletinin ve çetelerinin Özerk Yönetimin gönderdiği yardımların geçmesine izin vermediğini söyledi Hêlîn Hacim, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Özerk Yönetimin açtığı yardım kampanyasına destek olmaları çağrısında bulundu.

ÖZERK YÖNETİM, YARDIMLAR İÇİN TÜM KAPILARINI AÇMA KARARI ALDI
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanlığı, Suriye'de depremden etkilenen bölgelere insani yardımların ulaştırılması için tüm kapıları açma kararı aldı. Kararda Özerk Yönetim'e bağlı kapılardan yardımın ulaştırılması için gerekli desteklerin sağlanması konusunda da anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Karar Özerk Yönetim Resmi sitesinde yayınlandı.

TEV-DEM'DEN SURİYE REJİMİNE DEPREMZEDELER İÇİN SINIR KAPILARINI AÇMA ÇAĞRISI
Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Şam hükümetinin, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin Halep'teki depremzedeler için hazırladığı insani yardımların Minbic'deki Tayihe kapısından geçişine izin vermemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 6 Şubat'ta yaşanan depremde şehirlerin yıkıldığı, evlerin artık yaşamın olmadığı bir yere dönüştü denildi. Halkın ağır kış koşullarına rağmen geniş ve boş alanlara yöneldiği belirtildi.

Yardım çalışmalarının zamanında yapılmadığı için can kaybının arttığına dikkat çekildi Açıklamada: "Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi birkaç gün önce Halep'in yıkılan bölgeleri, ambargo altındaki Şêxmeqûsd ve Eşrefiyê mahalleleri ile Şehba Kantonu'na akaryakıt konvoylarından oluşan insani yardım gönderdi. Fakat felaket durumuna rağmen Şam hükümetinin duruşu insani ve ulusal değil siyasidir. Suriye halklarına yardımların ulaştırılması için kapıları açmıyor. Bu yaklaşım kabul edilemez. Şam hükümeti, ihtiyacı olan mağdurlar için yardım kamyonlarının geçmesine izin vermiyor" denildi