4 Ekim 2024 Cuma

Fincancı: Sağlıkla karşılayacağımız yıllarımız olsun

TTB Merkez Konseyi Başkanı Fincancı, yayınladığı yeni yıl mesajında, "2021'de özgür, demokratik, eşitsizliklerden arınmış, savaşlara yer olmayan, tüm canların değerini bileceğimiz yeni bir dünyanın içinde yerimizi alma dileğiyle bütün meslektaşlarımızın, sağlık emekçilerinin, bu mücadelenin öznesi bütün dostlarımızın yeni yılını kutluyorum" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yeni yıl mesajı yayınladı.

Tüm dünyanın 2020 yılını küresel neoliberal ekonomilerin tahribatı altında, küresel bir salgınla karşıladığını belirten Fincancı, 1918-20 yılları arasında yaşanan salgında 50 milyon insanın öldüğünü hatırlattı. Covid-19 salgını sürecini yönetemeyen iktidarın ölümlere neden olduğuna dikkat çeken Fincancı, "#Yönetemiyorsunuz, #Ölüyoruz" dedi.

Neoliberal politikaların sürmesi durumunda daha sık küresel salgınlarla karşı karşıya kalınacağını söyleyen Fincancı, "Sonuna geldiğimiz bu yıl içinde yalnız küresel salgınla değil, derinleşen eşitsizlikler ve koruyucu sağlık hizmetlerinden el çekmiş sağlık politikalarıyla ağırlaşan bir sindemi ile mücadele etmek zorunda kaldık" diye belirtti.

Salgınlara bilimsel yaklaşım ve koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi önerisini yineleyen Fincancı, "Topluma sağlık çalışanları alkışlatılırken, yanlış politikalar yüzünden yönetilemeyen salgının en ağır yükü altında ezilen çalışanların inanılmaz özverisinin somut bir karşılığı olmadı. Sağlıkta şiddet yasası kesilip budandı, şiddet hız kesmeden sürdü. Salgın koşullarında gelip ayrımcılığa kadar dayandı. Meslek hastalığı talebi hala askıda" diyerek taleplerini sıraladı.

Fincancı açıklamada son olarak şu mesaja yer verdi: "Gelenekten geleceğe taşıdığımız mücadelemizle gelecek yeni bir yılda, 2021'de özgür, demokratik, eşitsizliklerden arınmış, savaşlara yer olmayan, tüm canların değerini bileceğimiz yeni bir dünyanın içinde yerimizi alma dileğiyle bütün meslektaşlarımızın, sağlık emekçilerinin, bu mücadelenin öznesi bütün dostlarımızın yeni yılını kutluyorum. Bundan sonrasını sağlıkla karşılayacağımız yıllarımız olsun!"