20 Eylül 2024 Cuma

Filistinli öğrencilerden dünyanın dört bir yanındaki gençlere eylem çağrısı

Filistinli üniversite öğrencileri dünyanın dört bir yanındaki gençlere çağrıda bulunarak, "Dünyanın özgür insanları, ortak mücadelemiz özgürlüğe giden yoldur. Gücümüz halklarımızın birliğinde yatmaktadır ve kaçınılmaz özgürlüğümüz ortak eylemimizle elde edilecektir" ifadelerini kullandı.

Siyonist İsrail devletinin işgali altında olan Batı Şeria'daki Birzeit Üniversitesi'nden öğrenciler, yaptıkları açıklamayla dünyanın dört bir yanındaki gençleri soykırıma dur demeye çağırdı.

"Bizler, işgal altındaki Filistin'in öğrencileri olarak, hem işgal altındaki ülkedeki hem de dünyanın her köşesindeki tüm öğrencileri ve özgür gençleri, Gazze'deki halkımıza yönelik soykırıma son vermek için bir araya gelmeye çağırıyoruz" denilen açıklamada, dünyanın her yanındaki gençler Filistin davasını desteklemeye çağrıldı.

Açıklama şöyle devam etti: "Her yerde birleşelim, sesimizi tüm dünyaya yükseltelim ve çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, erkeklerimize ve yaşlılarımıza karşı işlenen siyonizm suçuna kararlılıkla karşı koyalım. Başta Amerika Birleşik Devletleri hükümeti ve katledilmemize ortak olan Batılı hükümetler olmak üzere, dünyanın dört bir yanında bu suçun suç ortaklarına ve düşmanın suç ortağı olan Arap rejimlerine karşı duralım. Öğrenciler ve gençler her zaman devrimin enerjisi ve mücadelenin merkezi olmuştur. Gelin hep birlikte rolümüzü geri almak ve onu baskı ve sessizliğin elinden kurtarmak için birleşelim."

29 Kasım – 7 Aralık Filistin haftası etkinliklerine katılarak tüm gençleri sokağa çıkmaya davet eden üniversite öğrencileri, örgütlenerek aşağıda yer alan eylemleri organize etme talebinde bulundu:

🔹"Dünya çapında sokak gösterileri örgütlemek.
🔹İnsanları Filistin'deki mevcut durum hakkında aydınlatmak için ortak konferanslar ve eğitimler düzenlemek, böylece tüm dünyanın Gazze'deki cesur halkımıza ve parmaklıklar ardındaki mahkumlarımıza karşı işlenen Siyonist suçların dehşetini görmesini sağlamak.
🔹Siyonist düşmanı ve işbirlikçilerini ekonomik, kültürel, akademik tüm biçimleriyle boykot etmek için kampanyalar düzenlemek, ekonomik, kültürel ve akademik.
🔹İsrail üniversitelerinin boykot edilmesi ve Filistin halkının katledilmesindeki aleni ortaklıklarının ifşa edilmesi, dünya üniversiteleri ile aralarındaki her türlü ortaklığın sona ermesi.
🔹Gerçeği gizlemeye çalışan Batılı ve Siyonist medya ile yüzleşmeye devam etmek.
🔹Siyonist düşmanı dünyanın dört bir yanındaki büyükelçilikleri önünde mitingler düzenleyerek protesto etmek.
🔹Halkımızın soykırıma uğramasına sessiz kalmalarını kınamak için uluslararası insan hakları örgütlerinin ofisleri önünde mitingler düzenleyin.
🔹Dirençli Filistin halkının mücadelesini desteklemeyi amaçlayan her türlü girişimi desteklemek için koordinasyon kurun ve birlikte hareket edin."

Açıklama şöyle son buldu: "Dünyanın özgür insanları, ortak mücadelemiz özgürlüğe giden yoldur. Gücümüz halklarımızın birliğinde yatmaktadır ve kaçınılmaz özgürlüğümüz ortak eylemimizle elde edilecektir. Şimdi ortak çağrımıza katılın ve nerede olursanız olun faaliyetlerimizde yer alın."