23 Eylül 2024 Pazartesi

Filistinli direnişçinin Tel Aviv eylemi büyük yankı uyandırdı

Filistinli Diya Hemarşe, işgalci İsrail'in Tel Aviv bölgesinde silahlı eylem düzenleyerek bir polisi öldürdü. FHKC, eylemin başarısını kutlayarak, bütün halkı intifadaya çağırdı.

Filistin'in Cenin bölgesinde yaşayan Diya Hemarşe isimli direnişçi, işgalci siyonist İsrail'in Tel Aviv kentindeki Bnei Brak mahallesinde silahlı eylem düzenledi. Eylemde bir İsrail polisi öldürülürken, Hemarşe de olay yerinde polisler tarafından infaz edildi.

Eylemi henüz sahiplenen olmazken, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) yayınladığı açıklamayla, yüksek güvenlik önlemleriyle kuşatılan Tel Aviv'de gerçekleştirilen eylemin başarısını kutladı. Açıklamada, eylemin halkın direnişe bağlılığını gösterdiği belirtilerek, özellikle Filistin gençliğinin mücadeledeki kararlılığına işaret edildi. FHKC, İsrail işgaline karşı direniş ve intifadadan başka bir seçenek olmadığını vurgulayarak, bütün Filistin halkını topraklarını savunmak ve yerleşimci saldırıları püskürtmek için mücadeleye çağırdı.

FHKC'nin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları ise, "İşgalcilerin ülkeyi terk etmekten ya da devrimcilerin kurşunlarıyla ölmekten başka seçeneği yok" ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, akşam saatlerinde Tel Aviv eylemini kınayan açıklamalar yaptı. Filistin halkı ise eylemi selamlamak için sokaklara çıktı, kutlama yaptı. Filistinli gençler halka tatlı dağıttı.

Filistinli gençler, Kalkiya kentinde işgalci İsrail güçlerine ait araçlara molotof atarak eylem yaptı. Nablus'un güneyindeki Sabih Dağı'nda da İsrail askerlerine ait karakola ateş açıldı.

Tel Aviv eylemine ilişkin konuşan Siyonist İsrail Başbakanı Naftali Benet, "Bizi öldürmek için ölmeye hazır insanlarla karşı karşıyayız" dedi. İsrail askerleri de Filistinlilere yönelik saldırılara girişti.

Eyleme tanıklık eden İsrailli bir kadın, Filistinli gencin kadın ve çocukları hedef almadığını belirtti, "Bizden uzaklaşmamızı istedi, bunu çocukları ile birlikte olan dindar bir kadına da yaptı ve ardından ateş etmeye başladı" ifadelerini kullandı.