16 Eylül 2024 Pazartesi

Filistinli 2 genç kadın serbest bırakıldı, sınır dışı edilme riski sürüyor

TRT World'ün belgesel gösteriminde İsrail'e petrol tedarikini protesto ettiği için gözaltına alınıp GGM'ye götürülen 2 Filistinli genç kadın serbest bırakıldı, ancak haklarındaki sınır dışı edilme kararı geçerliliğini koruyor.

TRT World'ün düzenlediği belgesel gösteriminde İsrail'e petrol tedarikini protesto eden 2 Filistinli, 2 Türkiye vatandaşı 4 genç gözaltına alınmıştı.

Türkiyeli gençler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, Filistinli iki genç kadın sınır dışı edilme ve idari gözetim kararıyla bir haftadır Geri Gönderme Merkezi'nde tutuluyordu.

Filistinli gençler hakkında verilen idari gözetim kararıyla GGM'de tutulmaları tedbiri kaldırıldı. Ancak sınır dışı edilme kararı ve haklarında verilen yurda girişi yasağı hala geçerliliğini koruyor.

Süreci takip eden avukatların sınır dışı edilme kararına itiraz ettiğini kaydeden Filistin için Bin Genç, "Filistinli arkadaşlarımızın geri gönderilmemesi için #DeportuDurdurun demeye devam ediyoruz. Hiçbir yoldaşımızı geride bırakmadan siyonistlere ve işbirlikçilerine karşı intifadayı tüm ezilenlerle dayanışarak sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.