20 Eylül 2024 Cuma

Filistin'e destek eylemleri sürüyor

Siyonist İsrail rejiminin Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına tepkiler sürüyor. Avustralya, İspanya, Almanya, Tunus, Endonezya, İsveç'te düzenlenen eylemlerde, siyonist rejime verilen desteğin Filistin halkına yönelik soykırıma ortak olma anlamına geldiği vurgulandı.

Filistin halkının özgürlük direnişinin karşısında siyonist İsrail devletinin soykırım saldırıları sürerken, katliam saldırılarına tepkiler devam ediyor.

AVUSTRALYA
Avustralya'nın Melbourne kentinde on binlerce kişi sokağa çıktı. Victoria Devlet Kütüphanesi önünde bir araya gelerek parlamento binasına yürüyen kitle, Gazze'ye yapılan kuşatmanın sonlandırılması ve ateşkes çağrısı yaptı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarını "etnik temizlik" olarak nitelendiren konuşmalar yapılan eylemde, hastanelere yönelik bombalamalar kınandı.

Queensland eyaletinin Brisbane şehrinde yapılan eylemde de, "Özgür Filistin" ve "Derhal ateşkes" sloganları atıldı, Gazze'deki insani krizin sona ermesi çağrısında bulunuldu.

İSPANYA
İspanya'da ise Athletic Bilbao ve Celta Vigo maçlarında, skor panosunda "İnsan hakları, uluslararası hukuk, barış" ve Birleşmiş Milletler'in (BM) 27 Ekim'de Genel Kurul'da aldığı Gazze'de "Düşmanlıklara son verecek acil, kalıcı, sürdürülebilir ateşkes" mesajı yayımlandı. Bazı taraftarlar da Filistin bayrağı açtı.

Real Sociedad taraftarı da 8 Kasım'da Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz'in Benfica takımına karşı oynanan maç öncesinde tribünlerden Filistin'e destek gösterisi yaptı.

Kale arkası tribünlerde bulunan Real Sociedad'ın taraftarları beyaz önlükler giyerek ve yüzlerine maske takarak tribüne girdi, kanı sembolize eden kırmızı boyaları üzerlerine dökerek Filistin bayrakları açtı.

ALMANYA
"Küresel Güney Birleşik Kolektifi" adlı inisiyatif Almanya'da yaptıkları eylemde, "İnsan haklarını sömürgecilikten kurtarın" çağrısında bulundu. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, "Yaşasın Filistin", "İsrail bombalıyor, Almanya finanse ediyor", "Filistin'e özgürlük" sloganları atıldı.

Siyonist İsrail'in soykırım saldırısına destek veren Almanya hükümetine seslenilen eylemde, İsrail'in Gazze saldırılarını durdurması için çaba sarf edilmesi istendi.

Alman polisi yürüyüşte bazı pankartların açılmasını, yasak olduğu bahanesiyle engelledi.

TUNUS
Ulusal Kurtuluş Cephesinin çağrısıyla başkent Tunus'un merkezinde yer alan Tunus Şehir Tiyatrosu önünde toplanan göstericiler, Gazze'de bir an önce ateşkesin sağlanması, insani ve tıbbi yardım ulaştırılabilmesi için Refah Sınır Kapısı'nın açılması çağrısında bulundu.

Filistin ve Tunus bayraklarının taşındığı eylemde konuşan Ulusal Kurtuluş Cephesi lideri Ahmed Necib eş-Şabi, Tunus halkının her zaman Filistin halkının yanında ve onlarla dayanışma içinde olduğunu söyledi.

"Gazze savaşının" direnişin gücünü gösterdiğini belirten Şabi, "Direniş grupları İsrail ordusuna ağır kayıplar verdirdi. İsrail, Filistin direniş hareketi Hamas'ı ortadan kaldıramadı" dedi.

ENDONEZYA
Endonezya'nın Batı Java bölgesindeki Bekasi şehrinde de binlerce kişi Filistin'e destek gösterisi düzenledi. Ahmad Yani Caddesi'nde toplanan göstericiler, İsrail'in saldırılarına karşı Filistin'e destek mesajı verdi.

İSVEÇ
İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek ve Filistin'e destek amacıyla çok sayıda kişi İsveç parlamentosu yakınında toplandı.

"Filistin'e özgürlük" sloganının atıldığı eylemde, Gazze'de binlerce çocuğun öldürüldüğüne dikkat çeken dövizler taşındı.

İsveç hükümetinin siyonist İsrail'in işlediği savaş suçuna ortak olduğu vurgulanan eylemde, Gazze'de yaşananlara sessiz kalınmaması çağrısı yapıldı.