20 Eylül 2024 Cuma

Filistin'de son durum: Batı Şeria'da 8 Filistinli katledildi

İsrail ve Hamas arasında gerçekleştirilen geçici ateşkes kapsamında Hamas'ın elindeki 39 rehine ve 117 Filistinli kadın ve çocuk tutsak serbest bırakıldı. Öte yandan Batı Şeria'da İsrail ordusu saldırılarını sürdürüyor.

Siyonist İsrail devleti ve Hamas arasında gerçekleştirilen 4 günlük geçici ateşkes anlaşması kapsamında Hamas'ın elindeki rehineler ve İsrail hapishanelerinde tutsak edilen Filistinliler serbest bırakılmaya devam ediliyor.  Cumartesi ve Pazar günü devam eden tahliyeler sonucu İsrail tarafından serbest bırakılan Filistinli kadın ve çocukların sayısı 117'ye ulaşırken, Hamas tarafından serbest bırakılan rehinelerin sayısı 39'a ulaştı.

İsrail askerleri, Ofer Hapishanesi önünde Filistinli tutsakların serbest bırakılmasını bekleyen kitleye biber gazı ve mermilerle saldırdı. Saldırı sonucu en az 21 kişi yaralandı.

Hamas yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ile sağlanan esir takası ve çatışmalara "insani ara" verilmesini içeren mutabakatı, daha fazla esirin serbest bırakılması doğrultusunda uzatmaya çalıştıklarını bildirdi.

Mutabakat kapsamında, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılması kararlaştırılmıştı.

BATI ŞERİA'DA 8 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
Öte yandan siyonist İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere dönük katliamlarını sürdürüyor. Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmış olsa da, Batı Şeria'da haftasonu boyunca devam eden asker baskınlarında içlerinde bir çocuğun da yer aldığı 8 Filistinli katledildi.

Cenin'de gerçekleştirilen baskınlarda 5 kişi katledilirken, farklı noktalarda 3 kişi daha katledildi. Çok sayıda kişi ise yaralandı. Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin Cenin'i birçok noktadan kuşattığını, Kızılhaç merkezini ve hastaneleri çevirdiğini ve halkın üzerine ateş açtığını aktardı.

7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da İsrail askerleri ve siyonist yerleşimciler tarafından katledilen Filistinlilerin sayısı 239'a ulaştı.