20 Eylül 2024 Cuma

Filistin'de katledilenlerin sayısı 9 bin 770'e yükseldi

Siyonist İsrail'in saldırıları sonucu 7 Ekim'den bu yana katledilen Filistinlilerin sayısı 9 bin 770'e yükseldi. İsrail gece boyunca Gazze'ye dönük hava saldırılarını ve Batı Şeria'ya baskınlarını devam ettirdi.

İşgalci siyonist İsrail'in Filistin halkına dönük soykırım saldırıları sürüyor. Filistinli direniş gruplarının 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük bombardımanı şiddetlenerek devam ediyor.

Gazze'de dün gece yine elektrik ve internet kesildi. Gece boyu Kudüs, El-Şifa hastanelerinin çevresi bombalandı. Yerel kaynaklar, dün gece gerçekleşen bombardımanın şu ana kadarkilerin en şiddetlisi olduğunu aktardı.

İsrail'in soykırım saldırıları sonucu 7 Ekim'den bu yana aralarında 4 bin 800 çocuğun da bulunduğu 9 bin 770 Filistinli katledildi, on binlerce Filistinli ise yaralandı. Gazze Şeridi'nin tamamında süren bombardımanlar sonucu çok binlerce yerleşim alanı yok edildi. Ayrıca İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargo nedeniyle de Gazze'de temiz su, gıda, tıbbi malzeme, yakıt tükenme noktasına geldi.

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'ya da çok sayıda baskın düzenledi. El Halil, Ramallah, Nablus, Cenin, Kalkilya, Beytüllahim'de İsrailli askerlerle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar yaşandı. Çok sayıda Filistinli rehin alındı.