20 Eylül 2024 Cuma

Filistin'de katledilenlerin sayısı 8 bin 525'e yükseldi

İsrail devletinin işgal saldırıları sonucu Filistin'de katledilenlerin sayısı 8 bin 525'e yükselirken, İsrail ordu yetkilileri Cebaliye mülteci kampında gerçekleştirdikleri katliamı savundu.

Siyonist İsrail devletinin Gazze'ye dönük soykırım saldırıları sürüyor. İsrail günlerdir kesintisiz olarak süren bombardımanı sonucu Gazze'de katledilen Filistinlilerin sayısı 8 bin 525'e yükselirken yaralıların sayısı 21 bin 543'e ulaştı. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusunun ve siyonist yerleşimcilerin saldırıları sonucu katledilen Filistinlilerin sayısı ise 127'ye ulaştı.

Gazze'de telefon ve internet servisi ise yeniden kesildi. Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, sabaha karşı Gazze Şeridi'ndeki iletişimin ve internetin tamamen kesildiğini duyurdu.

Hastanelerde tıbbi malzemelerin tükenme noktasına geldiği öğrenilirken, İsrail'in Gazze'ye dönük ablukası sonucu Gazze'de yakıt, elektrik ve su da kesildi. Yakıt olmadığı için hastanelerdeki jeneratörler de çalıştırılamıyor ve hastanelerin çalışmaları durma noktasına geldi.

Öte yandan Cebaliye mülteci kampına dönük saldırı sonrası bölgedeki doktorlar yaralılarda daha önce karşılaşmadıkları yanık ve yaralanmalar gördüklerini açıkladı. Yaralanmaların bir kısmının beyaz fosfor kullanımından gerçekleşmiş olabileceğine de işaret edildi.

İSRAİL ORDUSU CEBALİYE KATLİAMINI SAVUNDU
İsrail'in Cebaliye mülteci kampına düzenlediği katliam saldırısı kamuoyunda büyük tepki toplamaya devam ederken, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında saldırıyı üstlendi. Hagari, İsrail ordusunun Gazze'ye karadan girmesinin ardından Hamas'ın üst düzey yetkilisi İbrahim Biari'yi hedef aldıklarını ileri sürdü. İsrail Ordu Sözcüsü, "çok sayıda teröristi" bu saldırıda öldürdüklerini iddia ederek bölgede "kapsamlı bir askeri altyapı bulunduğu için bunun diğer binaların da çökmesine yol açtığını" savundu.

Öte yandan İsrail ordusu Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 11 bin noktayı vurduğunu açıkladı.