20 Eylül 2024 Cuma

Filistin'de katledilenlerin sayısı 19 bini aştı

İşgalci İsrail devletinin Gazze'ye dönük saldırıları sürerken, katledilen Filistinlilerin sayısı 19 bin 453'e yükseldi.

Siyonist İsrail devletinin Gazze'ye dönük soykırım saldırıları devam ediyor.

İsrail saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı en az 8 bini çocuk olmak üzere 19 bin 453'e ulaşırken, yaralıların sayısı 52 bin 286'ya yükseldi. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da bilinçli bir şekilde hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail, Gazze'nin pek çok noktasını bombalamaya devam etti. Güneyde yer alan Refah kentine dönük bombardımanda aralarında gazeteci Adil Zarab'ın da bulunduğu en az 25 Filistinli katledildi.

KATLEDİLEN GAZETECİLERİN SAYISI 94'E YÜKSELDİ
İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana yaşamını yitiren Filistinli gazeteci sayısının 94'e yükseldiği kaydedildi.

İsrail ordusunun, Refah'ın yanı sıra Nuseyrat Mülteci Kampı, Cibaliye Mülteci Kampı, Han Yunus ve Deyr Belah bölgelerini de bombaladığı bildirildi.

Gazze'deki hastanelerin bombardıman ve mutlak ambargo altında çalışamaz hale geldiği kaydedilirken, İsrail'in sağlık ekiplerini de rehin aldığı, ambulansların geçişini ateş açarak engellediği kaydedildi. İsrail'in saldırıları sonucu 310 sağlık emekçisi katledildi, 102 ambulans ise yok edildi. Saldırılar sonucu 22 hastane ve 52 sağlık merkezi servis dışı kaldı.

350 BİN KİŞİ SALGIN HASTALIĞA YAKALANDI
Gazze'de 350 bini aşkın kişinin salgın hastalığa yakalandığı, bu sayının sadece kayıt altına alınabilenler olduğu, gerçek sayıların çok daha yüksek olduğu öğrenildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İsrail'in açlığı bir savaş aracı olarak kullandığını belirtti. HRW raporunda İsrail'in mutlak ambargo, sivil altyapıya dönük saldırılarıyla halkı kasıtlı bir biçimde açlığa sürüklediği ve bunun bir savaş suçu olduğu vurgulandı.

BATI ŞERİA'DA BASKINLAR SÜRÜYOR
İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da da saldırılarını sürdürdü. Nablus ve El Halil'de düzenlenen baskın ve saldırılarda çok sayıda ev bombalandı. Filistinli direniş güçleri ve halk İsrail askerleriyle çatıştı. İsrail askerleri halka biber gazı ve silahlarla saldırdı. Çok sayıda kişi yaralandı, çok sayıda kişi ise gözaltına alındı.