16 Eylül 2024 Pazartesi

Filistin İçin Bin Genç'ten TRT World belgesel gösteriminde eylem

İşgal altındaki Gazze'de "kutsal işgal" belgeseliyle Türkiye'nin İsrail ile işbirliğini gizlemeye çalışmak istenen TRT Worl'ün belgesel gösteriminde eylem yapan Filistin İçin Bin Genç, "Türkiye soykırıma ortaktır" diye vurguladı. 

Türkiye, siyonist İsrail'e her gün varillerce petrol göndererek Filistin halkına yönelik soykırıma ortaklık ediyor. Timsah gözyaşlarıyla ellerindeki Filistin halkının kanını gizlemeye çalışan Türkiye'nin kamu yayınını yapan TRT'nin World ekibi tarafından işgal altındaki Gazze topraklarında "kutsal işgal" belgeseli çekildi. 

'BELGESEL GÖSTERİMİYLE İŞBİRLİĞİNİ GİZLEYEMEZSİNİZ'
Filistin İçin Bin Genç, Atlas Sinemasında yapılan belgesel gösterimini protesto etti. Katil İsrail ve Türkiye'nin işbirliğini belgesel gösterimleriyle gizleyemeyeceklerini haykıran gençler, "Gerçeği haykıran gençler her zaman ve her yerde karşınıza çıkacak" dedi. 

'TÜRKİYE İSRAİL İŞBİRLİĞİNİ GÖRMEK ZORUNDASINIZ'
"Erdoğan stop feeding oil to zionists! End complicity on genocide" pankartı açan Filistin İçin Bin Genç, şunları söyledi: "Hepimiz buraya manevi duygularla geldik. Fakat burada iki yüzlü bir durum var. Bunu herkes duysun. Türkiye şu anda bu soykırıma ortaktır. Azerbaycan şirketi Socar Türkiye üzerinden İsrail'e petrol sevkiyatı yapıyor. Bunu görmek zorundasınız. Ticarete dur de. Ben Filistinliyim. Bu işbirliğini bilmek zorundasınız."

Eylemde, sık sık "Ticarete dur de" sloganı atıldı.