18 Ekim 2024 Cuma

Filistin için Bin Genç: Baskılar bizi yıldıramaz

18 arkadaşlarının 7 Ekim'de Taksim'de yapılan eylem sebebiyle gözaltına alınmasına tepki gösteren Filistin için Bin Genç, "Soykırımcı İsrail ile ticaret her düzeyde kesilene kadar, Filistin özgür olana kadar, tüm bunların hesabı işbirlikçilerden sorulana kadar ellerimizi yakanızdan çekmeyeceğiz" dedi.

Filistin için Bin Genç, 7 Ekim Aksa Tufanı hamlesinin yıl dönümünde Taksim'de yaptıkları eylem gerekçesiyle gözaltına alınan 18 arkadaşları için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde eylem düzenledi. Eyleme, Filistin Eylem Komitesi ve Filistin için Öğrenci Dayanışması'ndan çok sayıda kişi de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Sevranur Çoban, Aksa Tufanı'nın yıl dönümünde İl Ticaret Müdürlüğü önünde yapmak istedikleri eylem gerekçesiyle 18 arkadaşlarının gözaltında olduğunu söyledi.

"Gazze'yi bombalayan jetlere petrol sağlamak suç değil de Filistin'de işgal bitsin, soykırım son bulsun demek mi suç? Siyonist işgalci orduyu elektriğiyle besleyenler suçlu değil de işbirlikçiler o güzel yataklarında rahat uyumasın diye aylardır onurlu Filistin direnişinin sesi olmak için canla başla mücadele eden öğrenci arkadaşlarımız mı suçlu? Kapalı kapılar ardında petrol, çelik, elektrik ihracatını sürdürenler suçlu değil de eylemden 8 gün sonra alelacele yazılan yakalama kararıyla evlerine şafak operasyonu yapılan arkadaşlarımız mı suçlu" diye soran Çoban, bu şehrin meydanında siyonist işgal devletiyle yapılan işbirliğinin hesabını sormaya devam edeceklerini söyledi.

"Petrol ticaretine dur de" talebini dile getirmekten asla vazgeçmeyeceklerini belirten Çoban, "Gözaltılarla, baskılarla, korku ile yıldırmaya çalıştığınız bu hareket gücünü Filistin direnişinden alıyor, bu yüzden de dalga dalga büyüyecek. Korkmuyoruz. Aksine umutla, direnişle, siyonist İsrail'in yanında olanlardan hesap sormak için sesimizi daha da yükselteceğiz" dedi.

Türkiye'den siyonist İsrail devletini besleyen her bir bağı kesmek için çabalamaktan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Çoban, "Soykırımcı İsrail ile ticaret her düzeyde kesilene kadar, Filistin özgür olana kadar, tüm bunların hesabı işbirlikçilerden sorulana kadar ellerimizi yakanızdan çekmeyeceğiz" dedi.

Eylem boyunca, "Soykırıma değil, Filistin'e destek ol", "Filistin davamız yargılanamaz", "İşbirlikçiler, ikiyüzlüler, baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.