2 Ekim 2024 Çarşamba

Figen Yüksekdağ ile Enternasyonal Kadın Dayanışma Ağı, Demirel'le görüştü

Figen Yüksekdağ ile Enternasyonal Kadın Dayanışma Ağı  Avrupa parlamenteri Özlem Alev Demirel ile Die Linke bürosunda görüştü. Demirel, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve  Kobanê dava tutsaklarıyla dayanışmak için yapılacak eylemleri önemsediklerini dile getirdi. 

Figen Yüksekdağ ile Enternasyonal Kadın Dayanışma Ağı heyeti, Almanya'nın Düsseldorf kentinde Avrupa parlamenteri Özlem Alev Demirel ile Die Linke (Sol Parti) bürosunda görüşme gerçekleştirdi.

Enternasyonal Kadın Ağı görüşmede, "Kadın örgütleri olarak, Figen Yüksekdağ, tutsak kadınlar, Selahattin Demirtaş ve Kobanê dava tutsaklarının özgürlükleri için bu kampanyayı başlattık. AKP-MHP faşist iktidarının intikam davasında verdiği cezalara rağmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş gibi siyasetçilerin serbest bırakılmaları kararının uygulanması için kamuoyu oluşturmak, bunun için Avrupa parlamentosunda konuyu gündemleştirmek istiyoruz" bilgisini verdi.

DEMİREL: KOBANÊ DAVASINI ÖNEMSİYORUZ
HDP'nin eşbaşkanlarının, Figen Yüksekdağ'ın, tutsak kadınların Avrupa'dan sahiplenilmesinin önemine dikkat çekilen görüşmenin ardından, Avrupa parlamenteri Özlem Alev Demirel şu değerlendirmeleri yaptı: "Kobanê davasına ceza yağdırıldığında Avrupa Parlamento seçim dönemine denk geldiği için maalesef ki gündem yapılamadı. AP parlamentosunda bugün ağırlıklı gündem Ortadoğu; Filistin, Ukrayna. Önceki dönem NATO'ya giriş, bölge politikaları, savaş, mültecilik gibi birçok başlık söz konusuydu. Türkiye siyasetinde yaşananlardan AP ve biz de hoşnut değiliz. Antidemokratik uygulamalarla ilgili gündemimize gelen birçok siyasi başlıklar var. Kobanê davasında Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve dava tutsaklarının haksız yere yargılandığını biliyor ve yapılabilecekleri önemsiyoruz."

DEMİREL: FİGEN YÜKSEKDAĞ, SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE TÜM SİYASİ TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK
AP'nin dönem raporları içinde Figen Yüksekdağ ve kadın tutsakları gündem yapabileceğini belirten Demirel, "Kobanê davasının güncel gelişmeleri ekseninde kamuoyuna dönük basın açıklaması örgütlemek etkili olacaktır. AP'ye açık mektup parlamenterler aracılığı ile yollanabilir. Gerekli desteği sağlamak için güncel gelişmelerle bağı içinde vurgulamak, harekete geçmek daha etkili olacaktır" ifadelerini kullandı. 

"Figen Yüksekdağ ile Dayanışma İnisiyatifi'nin" başlattığı imza  metninin imzalanmasını talep eden Kadın Ağı, Özlem Alev Demirel'in imzaladığı metnin ve Kobanê dava tutsaklarının özgürlüğünü isteyen kısa video çekiminin ardından, Kobanê dava sürecine dair önümüzdeki dönem bilgilendirme ve yapılacaklar üzerinden görüşmeye devam edileceği belirtilerek görüşme sonlandırıldı.