18 Eylül 2024 Çarşamba

FHKC: İşgal devleti sadece Filistin'e değil her özgür sese bir tehdittir

Türkiyeli aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da katledilmesinin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden FHKC, "İşgal devleti, adalet ve halkımızı savunmak için bir duruş sergileyen herkesi hedef almaya devam ediyor ve bu rejimin sadece Filistin halkına değil, tüm insanlığa, adalet için yükselen her özgür sese bir tehdit oluşturduğunu kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde yer alan Beyta'da Türkiyeli Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin, siyonist İsrail askerleri tarafından başından vurularak katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türk-Amerikan aktivist Ayşenur Ezgi'nin işgal altındaki Nablus'un güneyinde, Beyta köyündeki Sabih dağının yakınlarında işgal güçleri tarafından kafasından vurularak şehit edilmesi, işgalin halkımızla dayanışma içinde olan yabancı aktivistleri hedef alan karanlık kaydına eklenmiş bir başka siyonist suçtur.

"Amerikan aktivist Rachel Corrie ve Britanyalı aktivist Tom Hurndall'ın Refah'ta katledilmesinden, kuşatmayı yaran 'Mavi Marmara' gemisine dönük saldırıyla 10 aktivistin katledilmesine, bu suç, uluslararası dayanışma aktivistlerine dönük uzun bir seri halinde işlenen pek çok suçu akıllara getirdi.

"İşgal devleti, adalet ve halkımızı savunmak için bir duruş sergileyen herkesi hedef almaya devam ediyor ve bu rejimin sadece Filistin halkına değil, tüm insanlığa, adalet için yükselen her özgür sese bir tehdit oluşturduğunu kanıtlıyor.

"FHKC, dünyanın bütün özgür insanlarına, ABD ve Batı destekli bu siyonist rejimle yüzleşmek için mücadelelerini birleştirme, bu suçları insanlığa karşı işlenmiş savaş suçları olarak kayda geçirme, bu reddedilmiş, alçak rejimi izole etmek ve bu rejimin liderlerini uluslararası mahkemeler önünde savaş suçluları olarak yargılamak için uluslararası mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıyor."