20 Eylül 2024 Cuma

FHKC: ABD ve emperyalist kuruluşlar hastanelere dönük saldırıların suç ortağıdır

Siyonist İsrail'in Filistin'e dönük işgal saldırılarında hastanelerin hedef alınmasına tepki gösteren FHKC, ABD, Dünya Sağlık Örgütü, BM ve Kızıl Haç'ın bu saldırılarda tam suç ortağı olduğunun altını çizdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'nde hastanelere dönük saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

FHKC, yayınladığı açıklamayla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimini, Batılı işbirlikçilerini, Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarını, Kızıl Haç ve Dünya Sağlık Örgütü'nü siyonist işgalin hastanelere ve sağlık ekiplerine yönelik işlediği suçlardan tam olarak sorumlu tuttu. FHKC, bu sessizliğin hastanelerin hedef alınmaya devam etmesine, Gazze Şeridi'ndeki sağlık altyapısının yok edilmesine ve doktorların katledilmesine yeşil ışık yakmakla aynı olduğunu vurguladı.

FHKC, hastanelerin kuşatılmaya ve bombalanmaya devam edilerek, onlarcasının servis dışı bırakılmasının, El-Şifa'da olduğu gibi böbrek ve kalp birimlerinin hedef alınmasının, çocuklar ve kanser hastalarına özel hastanelerin yok edilmesinin, elektriklerin kesilmesiyle çok sayıda kanser hastası ve prematüre bebeğin öldürülmesinin, Mehdi Hastanesi'nin hedef alınarak iki doktorun katledilmesi ve hastaneye sığınanların yaralanmasının; tüm dünyanın seyirciliğinde bütün kırmızı çizgileri ve uluslararası hukuku aştığını vurguladı.

FHKC, Filistin sağlık altyapısına dönük bu sistematik ve kapsamlı siyonist suçların ve hastanelerin yok edilmesinin, çok sayıda doktorun ve sağlık emekçisinin katledilmesinin, başka bölgelerde ya da daha önce yaşanan savaş ve çatışmalarda görülmemiş, siyonist işgal, ABD ve müttefiklerinin tam işbirliğinin tescili olduğunu vurguladı.

Açıklama şöyle devam etti: "İnsan hakları ve özellikle savaş ve çatışma dönemlerinde hastaların tedavi hakkı hakkında çene çalan sözde özgür dünya, işgalin halkımızı, özellikle hasta ve yaralıları ölüme mahkum etmesi anlamına gelen, sağlık altyapısını tamamen yok etme planıyla hizalanarak Gazze Şeridi'nde yer alan Filistinlilerin damardan damara katledilmesine karar verdi."

FHKC, işgalle hizalanarak ilk günden itibaren sorumluluklarından kaçan BM kurumlarının, Dünya Sağlık Örgütü ve Kızıl Haç'ın son günlerde görevlerini ve servislerini terk ederek, işgale uyum sağladığını ve keskin nişancı ateşi ve bombardıman altında kalan halkın taleplerini görmezden geldiğini, bunun sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığını ve şehit düştüğünü kaydetti. FHKC, buna ek olarak, hastanelere gerekli olan yakıtın sağlanmasının reddedilmesiyle, sağlık kurumları ve sağlık ekiplerinin her daim korunması gerektiğini ve aksinin hak ihlali olduğunu belirten uluslararası hukuku görmezden gelindiğini ve tam suç ortaklığının teyit edildiğini vurguladı.

Açıklama, şöyle son buldu: "FHKC, çocukların cenazelerinin, doktorların kanının ve hastaların çektiği cefanın; halkımızı, hastalarımızı, yaralılarımızı ve doktorlarımızı, işlediği suçların tarihte eşi benzeri görülmemiş siyonist işgal karşısında yalnız bırakan ve suç ortaklığı yapanları bir lanet olarak bırakmayacağının altını çiziyor."