20 Eylül 2024 Cuma

FEDAŞ işçilerinin direnişi enerji işçilerine yol gösteriyor

42 gündür direnişi sürdüren Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçilerinin mücadelesi memleketin dört bir yanında patronların sarı sendika dayatmasına maruz kalan işçilere ilham veriyor. Sarı sendika ve AKSA Holding arasında yapılan, işçileri sefalet ücretine mahkum eden protokole karşı Doğu Karadenizli enerji işçileri sarı sendikadan istifa ediyor.

Fırat Aksa Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) işçileri insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve kölelik koşullarının son bulması için 42 gündür mücadele ediyor. FEDAŞ patronlarının direnişi kırmak için her türlü kirli oyunun boşa çıkaran Enerji-Sen üyesi direnişçiler hem diğer enerji işçilerine ilham veriyor hem de onların da hakkını savunuyor.

Direnişin 42. gününde Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin FEDAŞ önünde yaptığı kısa açıklamada, Doğu Karadeniz'deki enerji işçilerinin sarı sendika ve patron kıskacından kurtulduğunu duyurdu.

42 gündür enerji işçilerinin yürüttüğü mücadeleyi ve kararlılıklarını hatırlatan Keskin, "Sadece kendileri için değil, memleketin dört bir yanında çalışan enerji işçileri için de kavgayı yürütecek. Onlar için de kazanacak" dedi.

Bu direnişin direk tepelerinde, trafo başlarında iş cinayetinde katledilen işçiler için yürütüldüğünü ve muhakkak kazanacaklarının altını çizen Keskin, patronlara şöyle seslendi: "Sarı sendikalarla yaptığınız kölelik sözleşmeleri sonucunda binlerce işçi arkadaşımızı sefalet ücretine mahkum ettiniz. Yüzde 10 gibi komik rakamlarla işçi arkadaşlarımızı sefalete mahkum ettiniz."

Bu sabah sarı sendikayla Aksa Holdingin işbirliğiyle işçileri yoksulluğa mahkum eden protokol sonucunda Doğu Karadenizli enerji işçilerinin sarı sendikadan istifa ettiğini duyuran Keskin, şöyle devam etti: "Sarı sendikaların, o patronların maskelerini bir kez daha düşürüyoruz. FEDAŞ işçilerinin yürüttüğü mücadele buz kıran görevi görüyor, yol açıyor. Mücadele nasıl yapılır, hak nasıl aranır. Ekmeğimizi büyütmek için enerji işçileri nasıl yan yana gelir. En güzel örneklerinden birini veriyoruz, o sarı sendikaların maskelerini tek tek nasıl düşecek, memleketin dört bir yanındaki enerji işçisi arkadaşlarımızı sarı sendikaların, patronların kıskacından kurtaracağız. Emekten yana sendikayı 21 dağıtım şirketinde egemen kılacağız."

Keskin'in konuşması, "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganıyla sona erdi.