21 Eylül 2024 Cumartesi

FEDAŞ işçilerinin direnişi 9. gününde: Bir dilim ekmeği büyütme kavgası veriyoruz

Direnişlerinin 9. gününde Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçileri haklı mücadelelerinden, kazanana kadar bir adım geri atmayacaklarının sözünü verdi. İşçiler, "Biz burada evimize girecek bir dilim ekmeği büyütmenin kavgasını veriyoruz. Çocuklarımıza daha rahat bir yaşam sunabilmek için bu mücadeleyi veriyoruz" dedi.

Enerji-Sen üyesi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) işçilerinin insanca yaşam ve çalışma koşulları için direnişi 9. gününde sürüyor.

Bu sabah da erken saatlerde bir araya gelen işçiler kazanana kadar bir adım geri atmayacaklarının sözünü verdi.

'EVİMİZE GİRECEK BİR DİLİM EKMEĞİ BÜYÜTMENİN KAVGASINI VERİYORUZ'
Söz alan Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, "Biz burada evimize girecek bir dilim ekmeği büyütmenin kavgasını veriyoruz. Çocuklarımıza daha rahat bir yaşam sunabilmek için bu mücadeleyi veriyoruz. Her gün ölümle burun buruna çalışırken, evimize gittiğimizde çocuklarımızın yüzüne bakamaz duruma geliyoruz. Mücadele etmezsek, hakkımızı aramazsak, ekmeğimizin peşine düşmezsek, patronlar bizi köle gibi çalıştırmaya, insanı yaşam şartlarını bize sunmamak için ellerinden geleni yapmaya devam edecek" dedi.

'EN BAŞTAN EN YUKARIYA BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEK GÖREVİMİZ'
Yürüttükleri mücadelenin ve davanın ekmek davası olduğunu, işçilerin çocuklarının, ailelerinin gelecekleri davası olduğunu söyleyen Atsız, "Bu davada tüm arkadaşlarımıza düşen görev ve sorumluluk bu mücadeleyi en baştan en yukarıya kadar sürdürmek ve devam etmek. Biliyoruz, biz haklıyız. Bu mücadelede haklı olduğumuzu hem işverenler hem sarı sendikalar hem de halk biliyor. Biz bu mücadeleden hiçbir zaman bir adım geri atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklama, "Biz haklıyız, biz kazanacağız" sloganı ve alkışlarla sona erdi.

Enerji işçisi Musa Kasap iş cinayetinde hayatını kaybetti. Çoruh Aksa'da EDAŞ işçisi Kasap'ın katledilmesini Dersim'de direnen Fırat Aksa Elektrik A.Ş., işçileri protesto etti. 

Günlerdir ölümle burun buruna çalıştıklarını kaydeden enerji işçileri, "Çalışırken ölmek istemiyoruz" diyerek mücadeleyi büyütme sözü verdi. 

Söz alan Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, şu ifadeleri kullandı: "Direk tepelerinde can vermek istemiyoruz, sonucu ne olursa olsun bu mücadeleye devam edeceğiz. Bizi ölümle, açlıkla terbiye etmeye kalkıyorsunuz. Son uyarımızdır. Biz artık ölmek istemiyoruz. Arkadaşlarımızı toprağa vermek istemiyoruz."