2 Ekim 2024 Çarşamba

'Faşizm yenilecek, direnenler kazanacak'

ESP ve SKM, aralarında SKM MYK Üyesi Çiçek Otlu ve HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun da aralarında olduğu 17 sosyalistin serbest bırakılması için açıklama yaptı. İktidar ve siyasi polisin işbirliği ile yapılan komplonun sökmeyeceğini belirten sosyalistler, "Faşizm yenilecek, direnenler kazanacak" dedi.

SKM MYK Üyesi Çiçek Otlu ile HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun da aralarında olduğu 17 sosyalist, dört günlük gözaltının ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) sosyalistlerin serbest bırakılması için adliye önünde açıklama yaptı.

Açıklamaya HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDK eski Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya, Züleyha Gülüm ve Murat Çepni, HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, SKM Sözcüsü Deniz Aktaş, DAD, Yeni Demokrat Kadın, Partizan, Kaldıraç, SYKP, Devrimci Parti, Polen Ekoloji üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde, "Faşizm yenilecek direnenler kazanacak", "Yaşasan birleşik mücadelemiz", "ESP umuttur umut dimdik ayakta" sloganları atıldı.

UĞURLU: ARKADAŞLARIMIZI ADALETSİZ SARAYLARDAN ALACAĞIZ
Eylemde il sözü HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu konuştu. Uğurlu, AKP-MHP blokunun kendilerini eleştirenler, demokratik siyaset yapan, yeni yaşamı örmeye çalışan tüm kesimleri baskı uyguladığını ve gözaltına aldığını söyledi. 

Saray'dan verilen emirle devrimcilerin, sosyalistlerin gözaltına alındığını belirten Uğurlu, toplumun tüm kesimlerine düşman olduğunu kaydetti. 

"Siz asgari ücretle çalışan bir işçinin 5 aylık gelirini saraylarda musluk parası olarak kullanıyorsunuz. Ebru Timtik'i ölüme gönderen sizin adaletinizdir. Kadın katillerini salı veren, toplumun içine salan bir iktidarla karşı karşıyayız. Milyonları kendi yandaşlarına peşkeş çeken siz değil misiniz? Bu iktidar sizin iktidarınız değil mi?" diyen Uğurlu, tüm bunlara, tüm baskıcı, faşizan politikalara rağmen örgütlenmeye devam edeceklerini vurguladı. 

"Adaletsiz saraylarınızdan arkadaşlarımızı çekip alacağız" diyen Uğurlu, gözaltındaki sosyalistlerin serbest bırakılmasını istedi.

AKTAŞ: UMUT BÜYÜYECEK, FAŞİZM YENİLECEK
SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş, bir kez daha AKP iktidarının sosyalistleri devrimcileri hedef aldığını belirterek, "AKP iradesini kıramadığı sosyalistleri, Kürtleri teslim almaya çalışıyor. AKP, oyunun bozan sosyalistleri gözaltına alarak düzenini sürdürebileceğini sanıyor. Mayasını, birleşik mücadeleden alan partimiz AKP'nin saldırılarını boşa düşürecek. Ateş altında yürüyenleri gözaltı saldırılarıyla susturamazsınız. Umut büyüyecek, faşizm yenilecek" dedi. 

YÖYLER: KOMPLOLARINIZ BİZE SÖKMEZ
SGDF MYK Üyesi Nazlı Yöyler, faşist diktatörlük ve siyasi polisin komplosu ile sosyalistlerin gözaltına alındığını belirtti. 

Dosyanın kurmaca olduğunu söyleyen Yöyler, "Sosyalistleri bitirmeye çalışan faşist diktatörlük tarihin her anında aynı azim ve kararlılıkla karşı karşıya kaldı. Bu yüzdendir bu operasyonlar, katliam ve gözaltılar" dedi. 

Temmuz ayında Kadıköy'de yaptıkları Suruç anmasının yıldönümünde, "Bizden korkuyorlar" dediklerini hatırlatan Yöyler, şöyle devam etti: "Evet, bizden korkuyorlar, bugün bu korkuyla karşımızdalar. Bugün sadece yoldaşlarımızı almak için değil bütün adaletsizliğin hesabını sormak için geldik. Adalet sizin saraylarınızda değil, o çok korktuğunuz sokaklardadır. Operasyonlarınız, komplolarınız bize sökmez. Biz her alanda, her meydanda olmaya, tarihimizden aldığımız güçle yürüyeceğiz. Sosyalizm bayrağını göndere çekeceğiz." 

ÇEPNİ: 'KRAL ÇIPLAK' DİYENLERE SALDIRIYORLAR
İşkence, gözaltı ve katliam siyasetinin Saray faşizminin politikası haline geldiğini ifade eden HDP İzmir Mİlletvekili Murat Çepni, iktidarın kendi karanlığına "hayır" diyen kim varsa ona düşman olduğunu, hedef aldığını belirtti. 

Çepni, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu, karanlığa karşı halkların, emekçilerin açığa çıkarmaya çalıştığı umut ve özgürlük mücadelesinin tasfiyesidir. Kral çıplak diyelere yönelik bir saldırıdır. Bugün sosyalistler zaferin yakın olduğunu, daha kararlı, örgütlü bir mücadele ile yürümek gerektiğini söylüyorlar, umudu ve kararlılığı örgütlüyorlar. Bu saldırı Kürt'e, işçiye, kadına, gençlere, doğaya karış bir saldırıdır. Bunun karşısında halkların birleşik mücadelesiyle duracağız. Zafer yakındır mutlaka biz kazanacağız. Yoldaşlarımızı zindanlardan çekip alacağız, özgür yarını kuracağız."