19 Eylül 2024 Perşembe

Faşist tetikçi Doğukan Çep'e yargı zırhı

Faşist tetikçi Doğukan Çep'in, "devlet adına ESP'lileri vurdum" itirafı sonrasında Çep'in yargılanması için suç duyurusunda bulunan ESP, talebin reddedildiğini belirtti. ESP Genel Merkezi, "Partimize, yoldaşlarımıza ve devrimcilere yönelik saldırıları örgütleyen faşist çetelerin devlet himayesinde oldukları ve cezasızlık zırhıyla korundukları bir kez daha teyit edilmiş oldu" dedi.

Sinan Ateş cinayeti sanığı olarak yargılanan ülkücü faşist Doğukan Çep, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti önünde 1-5 Temmuz tarihleri arasındaki duruşmada devlet adına işlediği suçları açıklarken, "devlet adına ESP'lileri vurdum" dedi. Doğukan Çep'in bu itirafları nedeniyle; Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İstanbul Gülsuyu Mahallesi'nde 2013 yılında gerçekleşen saldırılar hakkında yeniden suç duyurusunda bulunmuş ve Çep hakkında yargılama başlatılmasını istemişti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı "soruşturmanın mükerrer olması nedeniyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verdi.

ESP Genel Merkezi, faşist tetikçi Çep'in son açık itiraflarının yargılama konusu yapılmadığını söyleyerek tepki gösterdi. ESP Genel Merkezi'nin açıklamasında, "Bu tetikçileri, işledikleri suçları ve onları cezasızlık zırhıyla koruyan, aklayanları biliyoruz, tanıyoruz demiştik. Partimize, yoldaşlarımıza ve devrimcilere yönelik saldırıları örgütleyen faşist çetelerin devlet himayesinde oldukları ve cezasızlık zırhıyla korundukları bir kez daha teyit edilmiş oldu. Faşist teröre boyun eğmedik, eğmeyiz. Suçları ve suçluları, hamilerini teşhir etmeye devam edeceğiz. Faşist saldırıların cezasızlıkla kapatılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.