21 Eylül 2024 Cumartesi

Faşist İran molla rejimi tutuklama saldırılarını sürdürüyor

Ayaklanmaya katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılanlar İran rejimi tarafından tekrar tutuklanıyor.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Jîna Mahsa Amini'nin katledilmesi sonrası başlayan ayaklanmayı bastırmak için faşist İran rejimi Rojhilat ve İran halklarına dönük yoğun gözaltı, tutuklama, işkence saldırıları gerçekleştirdi.

Tüm saldırılara rağmen ayaklanma aylarca sürdü. Sokak eylemleri niceliksel olarak azalmış olsa da çeşitli biçimlerde sürüyor. İran rejimi de gözaltı ve tutuklama saldırılarını boyutlandırıyor.

TUTUKLAMA SALDIRISIYLA GÖZDAĞI VERİLİYOR
"Jin, jiyan, azadî" şiarlı eylemlerinin ilk günlerinde gözaltına alınan "yıkıcı örgüt oluşturmak" iddiasıyla tutuklanan Zina Madras Gorj 40 gün tutuklu kalmış ve kefaletle serbest bırakılmıştı.

Serbest bırakıldıktan sonra İran istihbaratı tarafından eylemlere katılmaması için tehdit edilen Zina Madras Gorj'un yargılanması sürüyordu. Hakkında ikinci kez tutuklama kararı verilmesiyle birlikte Gorj dün yeniden tutuklanarak Sanandaj hapishanesinde gönderildi.

Eylemlere katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan ve afla çıkan birçok kişinin yargılanmaları tamamlanıp davaların kapatılmasına rağmen aynı gerekçelerle tekrar yargılanmalarına başlandığı kaydedildi.