22 Eylül 2024 Pazar

'Faşist iktidarın korkuları büyüsün çünkü vazgeçmeyeceğiz'

SKM'lilerin ifadesinin alınacağız İzmir Adliyesi önünde yapılan açıklamada, AKP-MHP iktidarının faşist saldırılarına karşı birleşik mücadelenin daha da büyütüleceği kaydedildi. 8 Mart yaklaşırken SKM Genel Sözcüsü Tanya Kara ve BİH Sözcüsü Meliha Kayacı'nın gözaltına alınmasının mücadele eden tüm kadınlara olduğunun altı çizilen açıklamada, "Sokak sokak 8 Mart'ı öreceğiz" denildi. 

İzmir'de gözaltında tutulan Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Tanya Kara ve Birleşik İşçi Hareketi (BİH) Sözcüsü Meliha Kayacı ifade işlemleri için bugün adliyeye çıkarılacak. 27 Şubat sabahı İzmir'de yürütülen bir soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınıp İzmir'e getirilen sosyalist kadınların serbest bırakılması için adliye önünde açıklama yapıldı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve DEM Parti İzmir İl Örgütü, SKM, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, Partizan okurlarının yaptığı açıklamada ilk sözü alan SKM MYK üyesi Serpil Topal, gözaltı saldırılarının yine bir seçim ve 8 Mart öncesi olduğuna dikkat çekti. 

TOPAL: HİÇBİR ZAMAN TESLİM OLMADIK VE OLMAYACAĞIZ
Tüm kamuoyuna seslenen Topal, "Sosyalistler hiçbir zaman AKP-MHP iktidarının işçi ve kadın düşmanı politikalarına; sosyalistlere yönelik saldırılarına teslim olmadı ve olmayacak" dedi. 

Gözaltı, tutuklama saldırıları, ev baskınları, işkenceli gözaltıların artarak sürdüğüne, kadınların yoğun polis ablukası altında çalışma yürüttüğüne dikkat çeken Topal, AKP-MHP iktidarına seslenerek şunları söyledi: "Korkuları büyüsün! Çünkü vazgeçmeyeceğiz. Teslim alamadıkları irademizi her yerde örgütlenerek büyüteceğiz!"

'DEVRİMCİ TUTSAKLAR BU ÜLKENİN ONURUDUR'
İktidarın seçim süreçlerinde işlediği suçları hatırlatan Topal, "AKP-MHP iktidarı hegemonyasını bu şekilde sürdüreceğini sanıyor. Ama yanılıyor! Sosyalistler içeride de dışarıda da direnmeye devam edecek. Yoldaşlarımız hapishanelere mektup yazdıkları, tutsaklara para yatırdıkları, tutsakların görüşçüsü oldukları, tutsakların tecrit edilmesine izin vermedikleri için gözaltına alındı. Devrimci tutsaklar bu ülkenin onurudur! Onların içerideki en temel ihtiyaçlarını karşılamaları için hesaplarına para yatırmak suç değildir. Mektup yazmak, kart yollamak suç olamaz" ifadelerini kullandı. 

'8 MART'I SOKAK SOKAK ÖRECEĞİZ'
Kamuoyuna seslenen Topal, şöyle devam etti: "Devrimci tutsaklarla dayanışmaya, gözaltı saldırılarına karşı birleşik mücadeleye çağırıyoruz. Yerel seçimde sokak sokak, meydan meydan sesimizi yükseltmeye, devrimci sosyalistlerin tüm taleplerini haykırmaya, mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Kadınlar olarak 8 Mart'ı sokak sokak öreceğiz. Yaşasın 8 Mart yaşasın kadın mücadelemiz!"

KIZILDEMİR: SOSYALİSTLERİN MÜCADELESİ UMUT OLMAYA DEVAM EDECEK
Sosyalist Mücadele İnisiyatifi İzmir yöneticisi Tuğçe Kızıldemir de devrimcilere yönelik saldırıları hatırlattı. "Biliyoruz ki bu saldırılar tüm kamuoyuna yapılmıştır, buradan hepimize gözdağı vermek istiyorlar" diyen Kızıldemir, şu ifadeleri kullandı: "AKP-MHP siyasi iktidarına karşı örgütlü mücadeleyi, işçi sınıfının özgürlük, eşitlik mücadelesini, emek mücadelesini sırtlayacak olan devrimcilerdir. Toplumu çaresizliğe mahkum eden iktidara karşı devrimcilerin, sosyalistlerin mücadelesi umut olmaya devam edecek."

8 Mart yaklaşırken SKM'ye bu saldırının da kadın özgürlük mücadelesine yönelik olduğunun altını çizen Kızıldemir, kadın mücadelesi yürütenlere verilen gözdağına karşı sokakta olmaya ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceklerini söyledi. 

KASAR: BİRLEŞİK MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ
Son olarak Partizan adına Mehmet Kasar söz aldı. Devrimci dayanışmayı büyütmek için yan yana olduklarını söyleyen Kasar, "Biliyoruz ki bu cendereden çıkabilmenin yolu birlikte mücadeleyi omuzlamaktan, hiçbir dostumuzu yalnız bırakmamaktan geçer. Bu operasyona bahane sunulan şey devrimcilerin tecrit edilmemesi için yapılan dayanışma. Bu dayanışmanın bilinciyle hareket etmek istiyoruz" dedi. 

Sürekli artan faşizm koşullarında gözaltı ve baskıların sürdüğünü ancak ona karşı da birlikte mücadele alanlarının önünün açıldığını kaydeden Kasar, "Bu tarz mücadele alanlarını boş bırakmayarak, her gözaltındaki yoldaşımızın yanı başında durarak mücadeleyi daha da büyüteceğiz. AKP-MHP faşist iktidarının yarattığı baskı rejiminden çıkabilmenin ve tecridi parçalamanın yolunun da birlikte mücadele alanını genişletmek ve birlikte mücadele etmek" çağrısı yaptı.