20 Eylül 2024 Cuma

Ezilenlerin avukatlarının mahkemesine destek sürüyor

EHB Avukatları Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar'ın da aralarında olduğu sosyalistlerin destekler sürüyor. Nurcan Aslan'ın arkadaşları ve aileleri kendi hazırladıkları afişleri yaparken, avukatlar sosyal medyadan çağrı videoları paylaşıyor.
19 Ekim'de tarihinde gözaltına alınan ve bir haftalık gözaltı sürecinden sonra tutuklanan Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar'ın da aralarında olduğu 23 sosyalistin yargılandığı dava İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16-17 Temmuz tarihlerinde görülecek.
 
Avukat, gazeteci ve sosyalistlerin yargılandığı davaya destek açıklamaları devam ediyor. 16 Temmuz 09.30'da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde yapılacak eyleme Nurcan Arslan'ın arkadaşları afiş asarak çağrı yaptı.
 
Abdullah Melih Barış tarafından arkadaşlık isteğini kabul etmediği için katledilen Nurcan Aslan davasını Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatları takip etmiş ve katil Barış'ın müebbet hapis cezası alması sağlanmıştı.
 
Nurcan Alslan'ın arkadaşları ve ailesi "Sezin Uçar yalnız değildir" ve "Nurcan Aslan'ın avukatına özgürlük" afişleri hazırlayarak şehrin farklı yerlerine yapıştırdı.
 
EHB Avukatları Gümüştaş ve Uçar için bugün saat 20.00'da #16TemmuzdaÇağlayandayız tagıyla sosyal medya eylemi yapılacak. Avukatlar, meslektaşları için eylem öncesi sosyal medyadan mahkemeye çağrı videoları paylaştı.