21 Eylül 2024 Cumartesi

Ezidi kadını köleleştiren DAİŞ üyesi Alman kadın ceza aldı

Almanya'da bir mahkeme, Alman vatandaşı Nadin K. adlı kadını, Êzidi bir kadını köle olarak yanında tutmak dahil çeşitli suçlardan 9 yıl hapse mahkum etti.

Alman Mahkemesi, kendisi de faşist DAİŞ üyesi olan Nadin K. adlı kadın Êzidi bir kadını köleleştirmekten ve soykırıma suç ortaklığı yapmak ve savaş suçu işlemek, DAİŞ'e üye olmaktan mahkûm etti.

Nadin K. Aralık 2014 yılından 2019 yılına kadar DAİŞ üyesi olarak çalışmalarında yer aldı. Önce Suriye'ye, evli olduğu DAİŞ'li erkeğin yanına gitti. 2015 yılında ise evli olduğu erkekle birlikte Musul'a gitti ve ardından Suriye'ye geri döndü.

Nadin K. Nisan 2016'dan itibaren Êzidi bir kadını köle olarak yanına aldı. Êzidi kadını evde zorla çalıştırıp, islami kuralları yerine getirmeye zorladı. Evli olduğu erkekle birlikte Êzidi kadına şiddet uyguladı. Evli olduğu erkeğin Êzidi kadına defalarca tecavüz etmesini onayladığı belirtildi.

Nadiye K. Mart 2022 de Almanya'ya dönüşü sonrasında tutuklandı. Ve yargılandı.

Alman mahkemesinin Kasım 2021'de aldığı bu karar, Êzidilere karşı işlenen suçları soykırım olarak tanıyan ilk mahkeme oldu.