21 Eylül 2024 Cumartesi

Evde bakım işçileri geciken maaş ve protokol haklarını istiyor

İBB taşeronu evde bakım işçileri, aylardır belediyeden hak edişlerini alamıyor. Açıklama yapan evde bakım işçileri, maaş ve protokol haklarını istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde GSM Şirketi'ne bağlı ve taşeron evde bakım işçilerinin mücadelesi sürüyor. Şirketle bir görüşme gerçekleştiren şirket, belediyeden işçilerin hak edişlerini alamadıkları gerekçesiyle maaş ödemelerini gerçekleştiremediklerini ifade etti. İşçiler, bu durumun sürekli bir hal aldığını ve her ay işleyen faizler nedeniyle mali zorlukların arttığını belirtti.

Haziran ayında belediye bünyesinde çalışma taleplerini ileten işçilere, ağustos başında İzdoğa üzerinden alım yapılacağı söylenmişti. Ağustos ayına gelindiğinde ise GSM şirketi ile olan sözleşmenin 31 Aralık 2023 tarihine kadar olduğu, dolayısıyla işe alımların beklemesi gerektiği bildirildi.

Evde bakım işçileri, yaşadıkları sorunların çözümü için 31 Aralık 2023 tarihinden sonra belediye bünyesinde çalışacaklarına dair resmi bir protokol talep ediyor. Bu talep yerine getirilmediği sürece eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan işçiler, maaşlarının düzenli ödenmesi ve gelecekteki çalışma durumlarına dair güvence istediklerini ifade etti.