4 Ekim 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 29 OCAK 2021

-Berkin Elvan'ın Gezi direnişinde başına gaz bombası atılarak katledilmesiyle ilgili dava görülecek. Berkin İçin Adalet talebiyle Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde buluşma çağrısı yapıldı. (09.30)

-HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-DTK, TJA, DBP ve HDP'nin ulusal birlik çalışmaları kapsamında Batman'da 25 Ocak'tan bu yana yürüttükleri çalışmalarının finalini Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek kitlesel basın açıklaması ile sonlandıracak. (13.30)

-Hastanemizi Açın Platformu (HAP) bünyesinde sağlık emek ve meslek örgütleri, kitle örgütleri ve siyasi partiler ile Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi (TYİH) önünde, sağlık hakkına sahip çıkmak için açıklama yapılacak. (12.30)

-İstanbul Tabip Odası ve SES Bakırköy Şubesi, sağlık ve sosyal hizmet hakkı için Bakırköy Sadi Konuk EAH Sağlıkçılar Anıtı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapacak. (12.30)

-Dev Tekstil, İnşaat-İş, DİSK/Basın-İş, DİSK/Dev Yapı-İş, DİSK/Dev-Turizm-İş, DİSK/Enerji-Sen, DİSK/Limter-İş sendikaları, Kadıköy Kalkedon Migros önünde Migros işçileriyle dayanışma eylemi yapacak. (17.00)

-DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Şubeleri, İETT şoförlerine yönelik saldırılara ilişkin İETT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. (14.30)

-İHD İstanbul Şubesi, 2020 yılında mültecilere yönelik gerçekleşen hak ihlalleri raporunu dernek binasında basın toplantısında açıklayacak. (13.00)

-İzmir'de Alınteri, DBP, Devrimci Parti, ESP, Mücadele Birliği, Partizan ve SMF, Boyoz Akademi'de "Faşizme karşı birleşik mücadele" paneli düzenleyecek. (12.00)