4 Ekim 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 26 OCAK 2021

-HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu'nun yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Duruşma öncesi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapılacak. (13.00)

-Meclis'te HDP, CHP ve MHP grup toplantıları düzenlenecek. (12.45/13.30/10.45)

-İstanbul'da 20 Ocak’ta kaçırılan ve sabah saatlerinde bırakılan Gökhan Güneş'e ilişkin aile ve avukatları açıklama yapacak.

-İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, "Tersanelerde İş Cinayetleri Raporu"nu Tuzla İçmeler Köprüsü'nde açıklayacak. (17.00)

-Kayı İnşaat işçileri, eylemlerinin 11. gününde İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde eylem yapacak. (12.00)

-İstanbul Tabip Odası ile Çevre ve Halk Sağlığı Komisyonu tarafından hazırlanan "İstanbul'da koronavirüs salgını sürecinde filyasyon çalışmaları" raporunu Oda binasında yapacağı basın toplantısıyla açıklayacak. (12.30)

-Mersin Tabip Odası, Mersin'de yaşamını yitiren sağlıkçılara ilişkin oda binasında açıklama yapacak. (13.00)

-Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şubesi, Yalova'da Alevilerin evlerinin işaretlenmesine ilişkin Atatürk heykeli önünde basın açıklaması yapacak. (14.00)

-KHK ile kapatılan TV10 çalışanları Kemal Demir ile Kemal Karagöz’ün "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasıyla yargılandıkları davanın duruşması İstanbul 28'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (09.45)

-Gazeteci Reyhan Çapan'ın "örgüt propagandası", "basın-yayın yoluyla örgüt propagandası" iddialarıyla hakkında açılan davanın duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.40)

-İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) engellenen başvuru süreçlerine ilişkin İHD Genel Merkezi ve Van'daki parti binalarında açıklama yapacak. (11.00)

-Kazma Bırak kampanyasının Türkiye, Yunanistan Kıbrıs kolektifleri kampanyayı tanıtmak için youtube üzerinden çevrimiçi basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)