7 Ekim 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 23 HAZİRAN 2021

-HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile MYK üyeleri başta olmak üzere 24'ü tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê davasına Sincan Hapishanesi Adliyesi'nde Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.30)

-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kobanê ve HDP'nin kapatılması davasında hukuki süreci yürütmek amacıyla kurulan hukuk bürosunu ziyaret edecek. (13.00)

-Tevgera Jinên Azad (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan yargılandığı davanın 21. duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.00)

-HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Kadın Koordinasyonu üyeleri, milletvekilleri ile bileşen partilerin eş genel başkanları ve eş sözcüleri ile katledilen Deniz Poyraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. (12.00)

-Devrimci Parti ve Dev-Güç, üye ve yöneticilerine yönelik gözaltı saldırısını İstanbul'da Süreyya Operası önünde protesto edecek. (19.00)

-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Sivas katliamının yıldönümü dolayısıyla İstanbul ve Sivas'ta yapılacak anmalara ilişkin Kadıköy'de bulunan Eğitim-Sen Şube binasında basın açıklaması yapacak. (12.00)

-Ankara'da sağlık meslek örgütleri, Ankara Tabip Odası'nda "Sağlık Bakanlığının boşaltılan bütçesi, sağlık emekçilerine çalışırken de emekliliğinde de bütçe yok" konulu basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-Direnişteki Sinbo işçileri fabrika önünde basın açıklaması yapacak. (16.00)

-Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube, Karşıyaka İskele karşısında 175. hafta oturma eylemlerini yapacak. (18.00)