4 Ekim 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 17 ŞUBAT 2021

-Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), ajanlaştırma dayatmalarına ilişkin İHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet "Herkes İçin Adalet" kampanyası çerçevesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezini ziyaret ederek, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yetkilileriyle görüşecek. (13.00)

-HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulunacak. (14.30)

-HDP İstanbul İl Örgütü, siyasal çalışmalarının gözaltı, tutuklama, ev hapsi, il ve ilçe dışına çıkma yasağı getirilerek engellenmek istenmesine ilişkin İHD İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-İHD İstanbul Şubesi, 20 Aralık 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Hüseyin Galip Küçüközyiğit ile ilgili kızının ve kayıp yakınlarının da katılımı ile dernek binasında basın açıklaması yapacak. (12.00)

-HDP Kadın Meclisi ve TJA, cezaevlerinde artan hak ihlalleri, çıplak arama ve özsavunmasını gerçekleştiren kadınların sesini duyurmak için Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda insan zinciri oluşturacak. (13.00)

-5 Haziran 2020 günü işe gitmek üzere evinden çıkan Ayşegül Aktürk'ü katleden, Muharrem Eralp'in yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülecek. (10.00)

-SES, "Sağlık ve Sosyal Hizmet Alanında Kadına Yönelik Şiddet Araştırması"nı sendikanın genel merkezinde açıklayacak. (12.30)

-Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir'de depremde hasar gören Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nin kapatılmasının ardından sağlığa erişimde yaşanan zorluklara ilişkin Buca Şirinyer Migros önünde basın açıklaması yapacak. (12.00)

-Halk Oyunları Emekçileri Platformu, pandemi sürecinde işsiz kalmalarına ilişkin Kadıköy İskele Meydanı'nda eylem yapacak. (15.00)