4 Ekim 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 17 KASIM 2021

-Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD üyesi Barkın Timtik'in tutuklu yargılandığı davanın duruşması Silivri Hapishane Kampüsü Duruşma Salonu'nda İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30)

-Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu üyesi, "Dr. Şeyhmus Gökalp'e adalet" talebi için Ankara Tabip Odası ve İzmir Tabip Odas'nda basın toplantıları düzenleyecek. (12.30)

-KESK İstanbul Şubeler Platformu, Diyarbakır'da gözaltına alınan SES Diyarbakır Şube Yöneticisi Gülhan Tekin ve Eğitim-Sen Genel Denetleme Kurulu Üyesi Arzu Koç'un da aralarında bulunduğu 13 kişinin tutuklanmasına ilişkin Eğitim-Sen İstanbul 3 No'lu Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-"İnsanca ve onurlu bir yaşam" şiarıyla 12 Aralık'ta İzmir'de işçi, emekçi buluşması gerçekleşecek. Karşıyaka İş Bankası önünde deklarasyon açıklanacak. (17.00)

-DİSK, KESK, TMMOB, TTB, "Sefalet ücretine mahkum olmayacağız. Geçinemiyoruz; emekten, halktan yana bütçe için omuz omuza" şiarıyla Antep Maanoğlu Parkı'nda basın açıklaması yapacak. (12.30)

-Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ile Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu, "Asistan hekimlerin sorunlarına dair değerlendirme" başlıklı çevrimiçi basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

-DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Siirt’te halk toplantısına katılacak. (13.00)

-MERÇED, Mersin Limanı'nın genişletilmesi için açılan davada yürütme kararına karşı şirketin açtığı dava sonrası tekrar keşif yapılmasını Atatürk Parkı'nda protesto edecek. (11.00)

-Kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto eylemleri nedeniyle haklarında dava açılan Boğaziçi öğrencilerinin duruşması İstanbul Adliyesi 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (13.30)