20 Eylül 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 13 TEMMUZ 2018

SOSYALİSTLER YARGILANIYOR
-Muhabirimiz Ali Sönmez Kayar ile ESP MYK üyesi Sıtkı Güngör ve SGDF MYK üyesi Ali Deniz Esen'in de aralarında olduğu 6'sı tutuklu 8 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Duruşma öncesi ESP adliye önünde basın açıklaması yapacak. (10.00)
 
-SES İstanbul Şubeleri, OHAL kararnamesi ile ihraç edilen ve Şubat ayında tutuklanan SES Bakırköy Şube üyesi Narin Duru'nun bugün görülecek duruşması öncesi Çağlayan'da bulunan Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. (11.00)
 
-HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve HDP Parlamento Kadın Grubu, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)
 
DAVUTPAŞA DAVASI
-20 işçinin yaşamını yitirdiği Davutpaşa davasının ikinci duruşması Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görülecek. Adalet Arayan İşçi Aileleri, duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapacak.(13.30)
 
-Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandığı davanın 9. duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)
 
-Gazeteci Barış Barıştıran, Cigerxwin İnce, Serdar Altan ve Fuat Yaşar hakkında sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar nedeniyle, "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan dava Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30) 
 
TAHİR ELÇİ İÇİN ADALET TALEBİ
-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her cuma olduğu gibi oturma eylemine devam edecek. (13.30)